Τον διάσημο μουσικοσυνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο θα τιμήσει το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, στη διάρκεια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών στις 29 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «e-ptolemeos.gr» ο Σταύρος Ξαρχάκος θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο, ως ένδειξη αναγνώρισης της μεγάλης του προσφοράς στον πολιτισμό και στη μουσική. Η ηγεσία του ΤΕΙ υπό τον νέο πρύτανη Στέργιο Γκανάτσιο έχει αποφασίσει να ανακηρύξει τον καταξιωμένο μουσικοσυνθέτη σε επίτιμο διδάκτορα του Ιδρύματος, σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιήσει. Στο πλαίσιο του εορτασμού στις 29 Ιανουαρίου θα λάβουν χώρα διάφορες εκδηλώσεις, καθώς και μουσική εκδήλωση των Μουσικών Σχολείων Πτολεμαΐδας και Σιάτιστας.

Η απόδοση τιμής σε πρόσωπα των Γραμμάτων και των Τεχνών, καθώς και σε πρόσωπα με μεγάλη συμβολή στην πνευματική και κοινωνική ζωή, είναι μία πρακτική που καθιέρωσε το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, εδώ και αρκετά χρόνια, κατά την ημέρα των Τριών Ιεραρχών. Στο πλαίσιο αυτό, έχει τιμήσει για την προσφορά τους, μεταξύ άλλων τους: Πατριάρχη Πασών των Ρωσιών Αλέξιο Β΄, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον Πατριάρχη Λατινικής Αμερικής, Παναμά κ.λπ. Αθηναγόρα, την Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ, τον εκ Γρεβενών Αστροφυσικό Αθανάσιο Οικονόμου και άλλους.

e-ptolemeos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here