Οι 32 ομάδες του Μουντιάλ 2018 – Εκτός Ιταλία και Ολλανδία

Το Περού επέστρεψε μετά από 36 χρόνια σε τελική φάση Μουντιάλ και συμπλήρωσε το τελευταίο κομμάτι του “παζλ” από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Δείτε τις 32 συμμετέχουσες εθνικές ομάδες.

Το Περού είναι η τελευταία ομάδα που εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας  επιστρέφοντας μετά από 36 χρόνια σε τελική φάση Μουντιάλ και έτσι συμπληρώθηκε το «παζλ» των 32 που θα αγωνιστούν στη διοργάνωση το ερχόμενο καλοκαίρι.

Μετά από 60 χρόνια εκτός μουντιάλ η Ιταλία

Η Ιταλία μετά από 60 χρόνια έμεινε εκτός Μουντιάλ, καθώς η Σουηδία έφυγε με το 0-0 από το Μιλάνο (1-0 στο πρώτο ματς) και επιστρέφει μετά από 12 χρόνια στα τελικά.

Μια από τις πιο “μαύρες σελίδες” στην ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου γράφτηκε προχθές! Αυτή είναι μόλις η δεύτερη φορά που η Ιταλία απέτυχε σε προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, με την πρώτη να είναι στο Μουντιάλ της Σουηδίας το 1958, πριν 60 χρόνια.

Οι Ιταλοί δεν είχαν παίξει και στο πρώτο Μουντιάλ, το 1930 στην Ουρουγουάη, αλλά τότε απλά δεν είχαν δηλώσει συμμετοχή! Έχουν παίξει δηλαδή στα 18 από τα 20 πρώτα Μουντιάλ και στα 18 από τα τελευταία 19 (είχαν 14 σερί συμμετοχές στα τελικά, ενώ έχουν κατακτήσει 4 φορές το Μουντιάλ).

Νέο κάζο για την Ολλανδία –  Μετά τον αποκλεισμό από το EURO 2016, ήρθε και η αποτυχία του μουντιάλ 2018

Μετά από 16 ολόκληρα χρόνια η εθνική Ολλανδίας δεν θα παίξει σε Μουντιάλ. Οι Οράνιε μπορεί να είχαν νικήσει  στα προκριματικά τους Σουηδούς με 2-0, ωστόσο χρειάζονταν νίκη με 7 γκολ προκειμένου να κατακτήσουν αυτοί τη 2η θέση που οδηγεί στα μπαράζ.

Μια ομάδα που πρωταγωνιστεί σε ευρωπαϊκό και διεθνές στερέωμα απέτυχε οικτρά στον 1ο όμιλο με αντιπάλους κάθε άλλο παρά μεγαθήρια, όπως ήταν η Ισλανδία (!), η Τσεχία και η Τουρκία που την άφησαν στην τέταρτη θέση κι εκτός Γαλλίας, για πρώτη φορά μετά το 1984!

Η Ολλανδία μένει πάλι εκτός μεγάλης διοργάνωσης, καθώς πέραν του Μουντιάλ της Ρωσίας, έχασε και το περσινό EURO.

Και μιλάμε για μια ομάδα την Ολλανδία που ανέβηκε στο βάθρο του τελικού στο μουντιάλ και το 2010 στη Νότια Αφρική καθώς και το 2014 στη Βραζιλία.

Οι ομάδες που… είναι στη Ρωσία:

  1. Ρωσία (διοργανώτρια)
  2. Βραζιλία
  3. Ιράν
  4. Ιαπωνία
  5. Μεξικό
  6. Βέλγιο
  7. Νότιος Κορέα
  8. Σαουδική Αραβία
  9. Γερμανία
  10. Αγγλία
  11. Ισπανία
  12. Νιγηρία
  13. Κόστα Ρίκα
  14. Πολωνία
  15. Αίγυπτος
  16. Ισλανδία
  17. Σερβία
  18. Πορτογαλία
  19. Γαλλία
  20. Ουρουγουάη
  21. Αργεντινή
  22. Κολομβία
  23. Παναμάς
  24. Σενεγάλη
  25. Μαρόκο
  26. Τυνησία
  27. Ελβετία
  28. Κροατία
  29. Σουηδία
  30. Δανία
  31. Αυστραλία
  32. Περού

Η κλήρωση για τους ομίλους του 21ου Παγκοσμίου Κυπέλλου θα πραγματοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου στο Κρεμλίνο.

Τα γκρουπ δυναμικότητας

1ο Γκρουπ: Ρωσία, Γερμανία, Βραζιλία, Πορτογαλία, Αργεντινή, Βέλγιο, Πολωνία, Γαλλία

2ο γκρουπ: Ισπανία, Περού, Ελβετία, Αγγλία, Κολομβία, Μεξικό, Ουρουγουάη, Κροατία

3ο γκρουπ: Δανία, Ισλανδία, Κόστα Ρίκα, Σουηδία, Τυνισία, Αίγυπτος, Σενεγάλη, Ιράν

4ο γκρουπ: Σερβία, Νιγηρία, Αυστραλία, Ιαπωνία, Μαρόκο, Παναμάς, Νότιος Κορέα, Σαουδική Αραβία

Αξίζει να σημειώσουμε πως είναι η πρώτη φορά, που τα τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας έχουν δημιουργηθεί με βάση την παγκόσμια κατάταξη! Μέχρι το 2014, μόνο το πρώτο γκρουπ ήταν βάσει της παγκόσμιας κατάταξης (συν την οικοδέσποινα χώρα) και τα υπόλοιπα τρία προέκυπταν βασισμένα σε γεωγραφικά κριτήρια.

Για πρώτη φορά η Ρωσία φιλοξενεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου

Το Παγκόσμιο Κύπελλο ΦΙΦΑ 2018 θα είναι το 21ο Παγκόσμιο Κύπελλο και αποτελεί ένα διεθνές τουρνουά ποδοσφαίρου που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το 2018 στη Ρωσία. Θα ξεκινήσει στις 8 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 15 Ιουλίου του 2018.

Στο τουρνουά θα συμμετέχουν 32 εθνικές ομάδες συμπεριλαμβανομένης και της διοργανώτριας χώρας.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία θα φιλοξενήσει το τουρνουά, καθώς και το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ανατολική Ευρώπη. Θα είναι επίσης το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί σε περισσότερες από μία ηπείρους, δηλαδή την Ευρώπη και την Ασία, αφού το Αικατερίνενμπουργκ και το Σότσι, δυο από τις πόλεις που έχουν επιλεγεί για να φιλοξενήσουν αγώνες, υπάγονται στο ασιατικό τμήμα της Ρωσίας, ενώ οι υπόλοιπες εννέα πόλεις που θα φιλοξενήσουν αγώνες υπάγονται στο ευρωπαϊκό τμήμα της χώρας.

Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 64 αγώνες που θα γίνουν σε 12 γήπεδα που βρίσκονται σε 11 πόλεις. Ο τελικός αναμένεται να λάβει χώρα στην πρωτεύουσα της χώρας την Μόσχα και συγκεκριμένα στο στάδιο Λουζνικί.

Πηγή: sport24.gr

Photo credits: AP Photo/Daniel Munoz

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ