Τα ετήσια έσοδα ορισμένων εταιρειών είναι τόσο κολοσσιαία ώστε να ξεπερνούν αρκετές από τις οικονομίες πολλών χωρών ανά τον κόσμο. Εάν τα χρήματα που εξοικονομούν κάθε χρονιά υπολογιζόταν ως το ΑΕΠ, τότε θα σκαρφάλωναν πολύ ψηλά στη λίστα με τα πλουσιότερα κράτη του πλανήτη.

WALMARTΗ Walmart, με έσοδα 486 δισ. δολ. το 2017, ξεπέρασε την 6η μεγαλύτερη οικονομία στη ζώνη του ευρώ , το Βέλγιο (με ΑΕΠ 468 δισ. δολ.). Εάν ήταν μια χώρα, η Walmart θα κατατασσόταν στην 24η θέση στον κόσμο με βάση το ΑΕΠ.

VOLKSWAGEN

Τα έσοδα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen είναι μεγαλύτερα από το ΑΕΠ της Χιλής. Η εταιρεία, η οποία έχει πληγεί από το σκάνδαλο «Dieselgate», κέρδισε $ 276 δισ. πέρυσι.

Το ΑΕΠ της Χιλής το 2016 ήταν 250 δισ. δολ. και θεωρείται από πολλούς ως το πιο σταθερό έθνος στη Νότια Αμερική, σε σύγκριση με χώρες όπως η Αργεντινή, η Βραζιλία και η Κολομβία. Η Volkswagen θα ήταν η 43η χώρα στον κόσμο αν τα έσοδά της αντιπροσώπευαν το ΑΕΠ της.

Apple

Η γιγαντιαία αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας των ΗΠΑ, η Apple, θα ήταν 47η στον κόσμο από άποψη ΑΕΠ αν ήταν χώρα. Η εταιρεία κέρδισε 229 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι. Όταν το ΑΕΠ της Πορτογαλίας το 2016 ήταν 205 δισ. δολ..

ΑΜΑΖΟΝ

Ο κολοσσός λιανικής πώλησης Amazon, ο οποίος βρίσκεται κοντά στο να ξεπεράσει την Apple ως η πιο πολύτιμη εταιρεία παγκοσμίως, κέρδισε σχεδόν 118 δισ. δολ. το 2017. Τα έσοδά του AMAZON ξεπέρασαν το ΑΕΠ του Κουβέιτ (111 δισ. δολ.). Ο διευθύνων σύμβουλος του Amazon, Jeff Bezos, έγινε πρόσφατα ο πλουσιότερος άνθρωπος στη σύγχρονη ιστορία, με την περιουσία του να φτάνει στα 150 δισ. δολ. αυτό το μήνα.

Alphabet

Η μητρική εταιρεία της Google, Alphabet, κέρδισε πέρυσι περισσότερο από το Πουέρτο Ρίκο, το οποίο έχει ΑΕΠ ύψους 105 δισ. δολ. Τα έσοδα της το 2017 ανήλθαν σε 111 δισ.δολ.. Κι αν τα έσοδά της ήταν το ΑΕΠ της, η εταιρεία θα ήταν 59η στον κόσμο.

Πηγή: insider.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here