Στον απόηχο της επίσκεψης του κλιμακίου της ΝΔ στην Καστοριά, μεταξύ των οποίων ήταν και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σίμος Κεδίκογλου, μίλησαν στον Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93,6, αγρότες και συνδικαλιστές της Καστοριάς.

«Η επιβίωση σας είναι ζήτημα εθνικής σημασίας», είπε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδικογλου, σε εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα, με τους οποίους είχε συνάντηση στις εγκαταστάσεις της Γεωργικής Εταιρείας Οπωροκηπευτικών Καστοριάς.

Οι αγρότες επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον Υφυπουργό, ζητώντας λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με πρώτο το ζήτημα της δραματικής αύξησης στην ενέργεια, το οποίο επιβαρύνει τα προϊόντα τους.

Ιδιαίτερα για τα μήλα, που συγκομίζονται αυτήν την εποχή, οι αγρότες ζητούν λύσεις για τη μείωση του κόστους ψύξης και συντήρησης, καθώς την επόμενη περίοδο τα προϊόντα θα πρέπει να αποθηκευτούν.

Ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ θα ανακοινώσει σειρά μέτρων σχετικά με την ενέργεια, στα οποία θα υπάρχει διαβάθμιση. «Η λειτουργία των ψυγείων αποθήκευσης θα είναι πρώτης προτεραιότητας», είπε ο Υφυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι «οι συνθήκες μας δίδαξαν ότι, πρώτη προτεραιότητα μας θα πρέπει να είναι η αυτάρκεια».

Δημήτρης Μόσχος

Θωμάς Μάνος

Δημήτρης Λαζαρίδης

Θωμάς Μόσχος

Δημοσθένης Μωυσίδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here