Οι δικοί μου ΗΡΩΕΣ είναι οι «Φίλοι Μοτοσυκλέτας» Άργους Ορεστικού (του Βαγγέλη Παπαδόπουλου)

Όταν ακούς την φράση «φίλοι μοτοσυκλέτας» ο νους, μάλλον, εύκολα πάει σε ανθρώπους που έχουν τεράστια αγάπη και αδυναμία, σε δίκυκλα οχήματα, δηλαδή τις μοτοσυκλέτες πάσης φύσεως. Όμως όταν αναφερόμαστε στους «Φίλους Μοτοσυκλέτας Άργους Ορεστικού» τότε μιλάμε για κάτι πολύ πιο βαθύ, ανθρώπινο και μοναδικό!

του Βαγγέλη Παπαδόπουλου

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω, τον ακριβή αριθμό των ανθρώπων που συμμετέχουν στους «Φίλους Μοτοσυκλέτας Άργους Ορεστικού» μπορεί να είναι καμιά 30αρια, μπορεί και καμιά 50αρια, μπορεί και παραπάνω. Αυτό που μπορώ να ξέρω με μεγάλη βεβαιότητα, είναι πως με ότι κάνουν, πέραν της τεράστιας αγάπης τους προς τις μηχανές, καθιστούν την ομάδα τους, ως ομάδα πρότυπο, σε όλη την Ελλάδα!

Μόλις χθες, Σάββατο 12 Ιουλίου 2019, για τέταρτη φορά οι άνθρωποι αυτοί, παρέδωσαν στην άτυπη μεν, αλλά με ουσιαστικό έργο δε, Κοινωνική Επιτροπή του δήμου Άργους Ορεστικού, το ποσό που συγκέντρωσαν από την ετήσια εκδήλωση τους. Το πόσο ανήλθε στα 2.165 ευρώ. Το ποσό βέβαια, δεν είναι το σημαντικότερο, όσο η πρόθεση τους και η πράξη τους! Δεν κάνει κανέναν πλούσιο, σίγουρα όμως χαρίζει ανάσες σε συνανθρώπους μας, που τα βγάζουν πολύ δύσκολα πέρα ή δεν μπορούν καν να τα βγάλουν πέρα… Το ποσό αυτό διανέμεται, στις ενορίες του Άργους Ορεστικού (Αγίας Παρασκευής – Αγίου Νεκταρίου) μέσα από τις οποίες, αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, προμηθεύονται τρόφιμα και καθημερινό συσσίτιο. Ακόμα καλύπτονται ιατροφαρμακευτικές ανάγκες και πολλά άλλα, που φέρνουν ανακούφιση, έστω και μικρή! Ένα μέρος επίσης πηγαίνει στην Φιλόπτωχο Αδελφότητα Κυρίων Άργους Ορεστικού, που επίσης καλύπτουν διάφορες ανάγκες οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας!

Ακούστε τώρα μια περίπτωση, που συνέβη χθες στο δημαρχείο κατά την διάρκεια της τελετής παράδοσης του ποσού, στην Επιτροπή του δήμου και μου έφερε λυγμούς συγκίνησης. Ο πρόεδρος των «Φίλων Μοτοσυκλέτας» εξιστορούσε διάφορες δραστηριότητες τους, όχι επιδιώκοντας τον έπαινο, αλλά για να φανερώσει έτι περισσότερο το ενδιαφέρον για κάθε συμπολίτη μας. Στο κέντρο Αποκατάστασης, στο Άργος Ορεστικό, νοσηλεύεται ένας άνθρωπος από τα Γιάννενα, ΜΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, παράλυτος ο μισός. Οι Φίλοι Μοτοσυκλέτας, πληροφορήθηκαν τι συμβαίνει. Δίχως δεύτερη σκέψη τον έθεσαν υπό την προστασία τους, βάζοντας τον και αυτόν στην αγκαλιά τους! Κάπου εκεί, ”πετάχτηκε” η εκπρόσωπος της ”Φιλοπτώχου αδελφότητος Κυριών” Άργους Ορεστικού, η οποία άκουγε προσεκτικά την εξιστόρηση του προέδρου για τον άνθρωπο από τα Γιάννενα, δηλώνοντας αμέσως την θέληση της αδελφότητας να συνδράμει για τον δύσμοιρο συνάνθρωπο μας! Έτσι απλά, αν ανάψει το φιτίλι της ανθρωπιάς, είναι δύσκολο να σβήσει και οι μοτοσυκλετιστές του Άργους Ορεστικού, ως ”εμπρηστές” το αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο!

Βέβαια οι άνθρωποι αυτοί, δεν σταματούν εκεί! Μπορεί να έχουν ως βάση την ετήσια εκδήλωση τους, που πραγματοποιείται στο Νέο Πάρκο της πόλης. Το έργο τους και η προσφορά τους, για τον άνθρωπο και για τον τόπο, σύμφωνα και με τις δυνατότητες τους, είναι τεράστιο. Κάθε Τετάρτη, συνηθίζουν, να πηγαίνουν όλοι μαζί, σε διαφορετικό κατάστημα, για έναν καφέ ή μια μπύρα ή ένα ποτό. Με τον τρόπο αυτόν θέλουν να ενισχύσουν τα καταστήματα του Άργους Ορεστικού. Επίσης διατηρούν σχέσεις με άλλους Ομίλους Μοτοσυκλέτας, κυρίως από όμορες περιοχές και όχι μόνο, με τους οποίους πραγματοποιούν συναντήσεις, μερικές από τις οποίες γίνονται στο Άργος Ορεστικό, άρα φέρνουν και κόσμο στην περιοχή!

Το έργο των ”Φίλων Μοτοσυκλέτας” Άργους Ορεστικού, δεν περιορίζεται μόνο στους δυο τροχούς και στις όμορφες εκδρομές, που διοργανώνουν, πάνω στις μεγάλες τους αγάπες! Είναι βαθύ και ουσιαστικό και έμπρακτο! Είναι έργο, που εμένα μου προσφέρει ελπίδα, ανάσες ανθρωπιάς, τόνωση ηθικού και αποτελούν φάρο αγάπης και ενδιαφέροντος για τον συνάνθρωπο! Για αυτό είναι οι ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ ΗΡΩΕΣ!!! Εύχομαι με όλη μου την καρδιά, σε ότι κάνουν, να έχουν την συμπαράσταση του κόσμου και το έργο τους να βρει μιμητές!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here