Σκληρή κριτική και σε υψηλούς τόνους άσκησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, Ολυμπία Τελιγιορίδου στον βουλευτή της ΝΔ, Ζήση Τζηκαλάγια αλλά και στους τοπικούς φορείς αναφορικά με την κατάργηση του φορέα διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Καστοριά.

Μιλώντας στον Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93.6, η κ. Τελιγιορίδου είπε: «Έχουμε ανίκανους εκπροσώπους. Φτιάξαμε το Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Καστοριά μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια. Ιδρύθηκε, διορίστηκε το διοικητικό συμβούλιο και πρόεδρος και έρχεται σήμερα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τον καταργεί, και το πηγαίνει στον Άγιο Γερμανό τη Φλώρινα και εδώ δεν μιλάει κανείς. Χάσαμε Πανεπιστημιακά Τμήματα, χάσαμε τα διετή, κατάργησαν την 24ωρη λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ, τα χάσαμε όλα και δεν αντιδρά κανείς. Ούτε ο κυβερνητικός βουλευτής ούτε οι τοπικοί άρχοντες γιατί είναι η κυβέρνηση της αρεσκείας τους. Επειδή λοιπόν όλα αυτά που πήγαν να γίνουν στον τόπο μας δεν τα έκανε η κυβέρνηση της αρεσκείας τους αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιδρούν στην κατάργηση τους».

Αναφορικά με την πρόταση Τζηκαλάγια για τη μεταφορά της ταξιαρχίας στην Καστοριά η κ.  Τελιγιορίδου σημείωσε ότι «έχει υποχρέωση να μας πει τι του απάντησε ο πρωθυπουργός»  ενώ αναφέρθηκε και στη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η πρότασή του στους θεσμικούς παράγοντες του Κιλκίς και αναρωτήθηκε «εδώ αντιδράει τελικά κανείς με όσα χάνονται, εδώ μιλάει κανείς ή βαράνε προσοχή μπροστά στην κανονικότητα της Νέας Δημοκρατίας;».

Σε ερώτηση του Χρήστου Νατσούλη για το σε ποιους αναφέρεται και ποιοι θα έπρεπε τώρα «να είναι στα κάγκελα», η κ. Τελιγιορίδου ανέφερε τον κυβερνητικό βουλευτή Ζ. Τζηκαλάγια αλλά και τους θεσμικούς φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Ο φορέας είναι κάτι που δημιουργήθηκε για να είναι στην Καστοριά, γιατί να καταργηθεί. Δεν ήταν ένας απλός φορέας τα χαρτιά. θα βοηθούσε στην ανάπτυξη της περιοχής, στην προώθηση των τοπικών προϊόντων, στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, στην ανάδειξη της περιοχής ως τουριστικό προορισμό. Όλα αυτά λοιπόν καταργούνται και μεταφέρονται με την ψήφο της Νέας Δημοκρατίας στη Φλώρινα», συμπλήρωσε. «Είναι πολύ κρίμα να βλέπεις όλα αυτά που έγιναν με πολύ κόπο για την περιοχή μας να τα καταργούν χωρίς απολύτως κανέναν ενδοιασμό».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Ολυμπίας Τελιγιορίδου

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here