Επιχειρήσεις στην Καστοριά κλείνουν γιατί αδυνατούν να πληρώσουν τα τιμολόγια του ρεύματος που έχουν τριπλασιαστεί και τετραπλασιαστεί.
Η έκρηξη της ακρίβεια που ξεκίνησε από τα τέλη Αυγούστου, προϋπήρχε δηλαδή του πολέμου στην Ουκρανία, στη χώρα μας έχει ενδογενή χαρακτηριστικά και την υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Εδώ και δύο χρόνια ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζουμε τα ολέθρια αποτελέσματα από τις επιλογές της ΝΔ καθώς προχώρησε χωρίς κανένα σχέδιο στην βίαιη απολιγνιτοποίηση, στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, του 49%του ΔΕΔΔΗΕ, της ΔΕΠΑ υποδομών.
Η κατάσταση πλέον οδηγεί στην καταστροφή. Η οικονομική ασφυξία των εργαζομένων, των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων επιτείνεται με δραματικό τρόπο. Ο πληθωρισμός έφθασε στο 8,9% τον Μάρτιο, το υψηλότερο ποσοστό από το 1995. Την ώρα που η ακρίβεια σαρώνει την ελληνική κοινωνία, η κυβέρνηση καλύπτει και επιδοτεί την αισχροκέρδεια, αφήνοντας χωρίς ουσιαστική προστασία τους πολίτες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εδώ και μήνες ζητάει τα αυτονόητα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί σε άλλες χώρες για πλαφόν στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου, για φορολόγηση των υπερκερδών των παραγωγών ενέργειας, για μείωση των ΕΦΚ στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ. Όμως ο κ. Μητσοτάκης ούτε θέλει ούτε μπορεί να προστατεύσει τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών. Επιμένει να περιφρουρεί τα κέρδη και τα προνόμια των λίγων γιατί όπως ευθαρσώς έχει δηλώσει πιστεύει στην κοινωνική ανισότητα.
Είναι κατώτερος των περιστάσεων.
Η μόνη λύση η άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Ολυμπία Τελιγιορίδου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here