Ανοίγει την Πέμπτη τις πύλες της 42η Kastoria International Fur Fair

Καθόλα έτοι??ος δηλώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, Γιάννης  Κορεντσίδης, να υποδεχθεί το Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας, τους εμπορικούς επισκέπτες της 42η Kastoria International Fur Fair.

Ρεπορτάζ: Μάρκος Πετρόπουλος

Πλαισιωμένος από τον πρόεδρο της HELEXPO ΔΕΘ, Αναστάσιο Τζήκα, τον αναπληρωτή πρόεδρο του συνδέσμου, Ιορδάνη Μιχαηλίδη, τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, Σωτήρη Αδαμόπουλο και τον δήμαρχο Καστοριάς, Ανέστη Αγγελή, ο κ. Κορεντσίδης επεσήμανε ότι η συνεργασία με τη ΔΕΘ προσέδωσε κύρος στην έκθεση, ενώ εξήρε την προσπάθεια του κ. Τζήκα να μπει ενεργά η πόλη στους ρυθμούς της πόλης, εξηγώντας πως για αυτό ακριβώς το λόγο και το gala θα πραγματοποιηθεί στο ιστορικό κέντρο της Καστοριάς. Αναφορικά με τους εμπορικούς επισκέπτες ο πρόεδρος του Προφήτη Ηλία, στάθηκε στην άφιξη του πρώτου τσάρτερ σήμερα Τετάρτη από την Μόσχα με 174 εμπορικούς επισκέπτες και του δεύτερου αύριο Πέμπτη από το Κίεβο με 100 επισκέπτες, ενώ σημείωσε ότι σήμερα Τετάρτη καταφθάνει στην πόλη μας και η αντιπροσωπεία από την Κορέα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της HELEXPO ΔΕΘ, Αναστάσιος Τζήκας, τόνισε ότι «είμαστε εδώ για να είμαστε και αύριο. Είναι στρατηγική απόφαση να στηρίξουμε αυτή την έκθεση και όχι μια ευκαιριακή συνεργασία. Είναι συνεργασία που τρέχει και θα έχει μέλλον. Η ΔΕΘ έχει μια πολύ συγκεκριμένη θέση για τις περιφερειακές εκθέσεις και πιστεύουμε ότι διεθνής έκθεση γούνας Καστοριάς έχει σημαντικές προοπτικές, κάτι που πιστοποιείται και από τις επαφές που έχουμε στο εξωτερικό. Η γούνα είναι εθνικό προϊόν και με αυτή την ιδιότητα μπορούμε να μιλάμε για μια πραγματικά διεθνή έκθεση» και συνέχισε «όλο το επιτελείο της ΔΕΘ θα βρίσκεται εδώ από την Πέμπτη και θα είμαστε δίπλα στην διοργάνωση με όλο το μηχανισμό μας».

Την πεποίθηση ότι η 42η διεθνής έκθεση της Καστοριάς δύναται να είναι η καλύτερη έκθεση του 2017 για τον κλάδο της γουνοποιίας, εξέφρασε ο αναπληρωτής πρόεδρος του συνδέσμου, Ιορδάνη Μιχαηλίδη, «αποκαλύπτοντας» παράλληλα ότι στόχος της διοίκησης του Προφήτη Ηλία είναι και η περαιτέρω αξιοποίηση και επέκταση του Κέντρου Γούνας Δυτικής Μακεδονίας. 

Δίνοντας τα συγχαρητήρια του τόσο στη διοίκηση του Προφήτη Ηλία όσο και στον πρόεδρο  της ΔΕΘ για την επιτυχία της έκθεσης, η οποία όπως τόνισε διαφαίνεται ήδη, ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Σωτήρης Αδαμόπουλος, σημείωσε ότι η έκθεση φέτος απέκτησε το κύρος που της αρμόζει. Δεν παρέλειψε όμως να αναφερθεί και στην ανάγκη συμπόρευσης των φορέων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα ήθελα βέβαια οι φορείς να είναι ενωμένοι σε αυτή την έκθεση, και αυτό είναι το παράπονό μου. Θ στηρίζω όλες τις εκδηλώσεις του κλάδου, θα ήθελα όμως περισσότερη συνεργασία». 

«Η έκθεση είναι κορυφαίο γεγονός για όλη την Καστοριά» τόνισε ο δήμαρχος Ανέστης Αγγελής, προσθέτοντας ότι «οφείλουμε να χαιρετήσουμε τις προσπάθειες του Συνδέσμου προς αυτή την κατεύθυνση». Παράλληλα ο κ. Αγγελής αναφέρθηκε στην προστιθέμενη αξία που δίνουν στο τουριστικό προϊόν της πόλης οι πρωτοβουλίες του Προφήτη Ηλία και επεσήμανε ότι ο τόπος μας οφείλει να είναι στο επίκεντρο όλων των δράσεων που αφορούν τη γούνα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here