Ενημερώθηκα πως έχουν γίνει κλήσεις σε αγρότες της Καστοριάς για διενέργεια εισαγγελικής έρευνας λόγω των περσινών τους κινητοποιήσεων για παρακώλυση συγκοινωνιών.
Όπως και στην αντίστοιχη έρευνα το 2016, για τις κινητοποιήσεις του 2015 κατά τις οποίες ήμουν το μοναδικό άτομο στην Καστοριά που αντιμετώπισε παρακώλυση συγκοινωνίας στο αεροδρόμιο Καστοριάς, έτσι και τώρα πιστεύω πως ο αγροτικός κόσμος της περιοχής μας έχει κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρεται και να αγωνίζεται για τα αιτήματά του και δεν πρέπει να τιμωρείται γι αυτό.

Οι αγρότες της Καστοριάς δεν παρακώλυσαν κανένα έκτακτο περιστατικό και αυτό θα πρέπει να συνεκτιμηθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Προτίθεμαι εφόσον καλεστώ να διατυπώσω αυτές τις απόψεις μου και στην αρμόδια δικαστική αρχή.

Ολυμπία Τελιγιορίδου

ΥΓ: Επισυνάπτω την τότε ανακοίνωσή μου το 2016 προς την εισαγγελική αρχή:

Ανακοίνωση Τύπου

Με αφορμή την κλήτευση συμπολιτών από την εισαγγελία για τις περσινές αγροτικές  κινητοποιήσεις, έχω να δηλώσω τα εξής:

Το δικαίωμα της διαμαρτυρίας είναι ιερό και αδιαπραγμάτευτο σε μια δημοκρατία.

Οι αγρότες του νομού Καστοριάς κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων τους δεν εμπόδισαν κανένα έκτακτο περιστατικό να περάσει από τα μπλόκα  τους, δείχνοντας πως έχουν την αίσθηση της κοινωνικής τους ευθύνης.

Είμαι η πρώτη βουλευτής που δέχθηκα τις διαμαρτυρίες τους, όταν απέκλεισαν το αεροδρόμιο Καστοριάς κατά την έλευση μου εκεί. Αν και εκτιμώ πως η συγκεκριμένη τους κίνηση ήταν  για λόγους εντυπωσιασμού, εντούτοις θεωρώ πως δεν συντρέχουν λόγοι για την κλήτευση.

Προτίθεμαι εφόσον καλεστώ να διατυπώσω αυτές τις απόψεις μου και στην αρμόδια δικαστική αρχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καστοριά: Εισαγγελική έρευνα για τα μπλόκα των αγροτών – Δ. Μόσχος: «Δεν φοβόμαστε»

Για την εισαγγελική έρευνα που πραγματοποιείται για τα μπλόκα του 2019 των αγροτών, μίλησε στον Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93.6, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών και Κτηνοτροφικών Προϊόντων Καστοριάς και πρόεδρος της επιτροπής μπλόκων, Δημήτρης Μόσχος.

Η έρευνα πραγματοποιείται για την κινητοποίηση που συμπεριλάμβανε και ολιγόλεπτο αποκλεισμό της Εγνατίας με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνίας. Ο κ. Μόσχος κάνει λόγο για εκφοβισμό από πλευράς Πολιτείας, λέγοντας παράλληλα ότι δεν έχει κάτι εναντίον της Αστυνομίας και του εισαγγελέα, οι οποίοι, όπως είπε, κάνουν τη δουλειά τους.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο κτηνοτρόφος Θωμάς Μόσχος σημειώνοντας πως: «Η κυβέρνηση και ο τοπικός βουλευτής μας ενδιαφέρονται τόσο πολύ για την αγροτική παραγωγή που τον Νοέμβριο, δηλαδή, λίγους μήνες μετά που πήρανε τα ηνία της χώρας δώσανε εντολή ώστε να ξεκινήσουν αγροτοδικεία και αυτήν την στιγμή που μιλάμε η αστυνομία και ο εισαγγελέας καλούν αγρότες για κατάθεση για τα μπλόκα. Εν το μεταξύ, Ισπανία και Ιταλία στήριξαν τους κτηνοτρόφους με 30 ευρώ ανά ζώο και στην Ελλάδα με 4 ανά ζώο, γιατί λέει, δεν βρίσκανε την φόρμουλα πως να δικαιολογήσουν στην Ευρώπη ότι χάσαμε χρήματα λόγο κορονοϊού (για τα διόδια υπήρχε φόρμουλα)… είναι πάντως ωραίο πράγμα το ότι πηγαίνουν ταξιδάκια σε κολλητούς για φωτό και τσιπουράκι και έτσι διαλαλούν ότι στηρίζουν την πρωτογενή παραγωγή…».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here