Μάρτυρες ενός πρωτόγνωρου περιστατικού έγιναν σήμερα το μεσημέρι στελέχη και συνεργάτες του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Κασαπίδη, όταν ο τελευταίος σε έξαλλη κατάσταση διέκοψε την τηλεδιάσκεψη με τα στελέχη της ΕΤΒΑ που είχε ως αποκλειστικό θέμα τις ΒΙΠΕ.

Όσοι συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη(αντιπεριφερειάρχες, ειδικοί συνεργάτες, υπηρεσιακά στελέχη) καθώς και υπάλληλοι της Περιφέρειας που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο κτίριο, είδαν έναν διαφορετικό Γιώργο Κασαπίδη, ο οποίος μάλιστα έλεγε στη συνέχεια πως «πρώτη φορά στη ζωή μου έφτασα σε τέτοιο σημείο».

Αφορμή της έκρηξης Κασαπίδη στάθηκε η στάση συγκεκριμένου στελέχους της ΕΤΒΑ, όταν ο Περιφερειάρχης ζήτησε συμβιβασμό και παραχώρηση των ΒΙΠΕ Κοζάνης, Φλώρινας και Καστοριάς στην Περιφέρεια, με την απάντηση από την άλλη πλευρά να φτάνει στα όριά του τον Περιφερειάρχη.

Το στέλεχος της ΕΤΒΑ φέρεται να είπε στον Περιφερειάρχη πως «αυτά δεν γίνονται ούτε στη Βόρειο Κορέα», έκφραση που κυριολεκτικά δυναμίτισε το όλο κλίμα.

Ο Γιώργος Κασαπίδης, σε εκείνο το σημείο στράφηκε κατά των στελεχών της ΕΤΒΑ τονίζοντας πως κάνουν πολιτική από την Αθήνα χωρίς να γνωρίζουν τι συμβαίνει στην περιοχή και ζήτησε απ’ όλους να αποχωρήσουν από την τηλεδιάσκεψη.

Μάλιστα, μιλώντας λίγο αργότερα σε συνεργάτες του τόνισε πως δεν θα ανεχθεί πλέον από κανέναν να μιλάει για τη Δυτική Μακεδονία «αν πρώτα δεν πλύνει το στόμα και δεν κάνει τρεις μετάνοιες», ενώ συνεχώς επαναλάμβανε πως θα φτάσει το θέμα στο Πρωθυπουργό.

Στην Περιφέρεια δηλώνουν τη δυσαρέσκειά τους με τη στάση της ΕΤΒΑ, η οποία δεν έχει προχωρήσει τα συμφωνηθέντα, με αποτέλεσμα η Δυτική Μακεδονία να μην έχει ΒΙΠΕ ώστε να υποδεχθεί επενδύσεις και επιχειρήσεις.

Μάλιστα όπως λένε πηγές της Περιφέρειας στον «Π», ήδη ναυάγησαν δύο(2) περιπτώσεις με μεγάλες εταιρείες που ήθελαν να επενδύσουν στη Δυτική Μακεδονία, ενώ μια Κινεζική εταιρεία κάνει το τελευταίο διάστημα έρευνα στην περιοχή προκειμένου να πραγματοποιήσει τεράστια επένδυση, χωρίς όμως αυτή τη στιγμή να υπάρχει το απαραίτητο έδαφος ώστε να προχωρήσει.

e-ptolemeos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here