Οργισμένη ήταν η αντίδραση της Άγκυρας στο άκουσμα της απελευθέρωσης και των τεσσάρων τελευταίων Τούρκων αξιωματικών που είχαν καταφύγει στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μπόζνταγ επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά λέγοντας ότι «τον λόγο του Αλέξη Τσίπρα τον νομίζαμε ως λόγο ανδρός», αλλά και με ευθείες απειλές ότι «θα βρουν, θα πακετάρουν και θα φέρουν πίσω στην Τουρκία» τους Οκτώ.

«Η Ελλάδα είναι μία χώρα που έχει περάσει πολλά από πραξικοπήματα, όπως και η Τουρκία. Αναφορικά με την έκδοση εγκληματιών, υπάρχουν διεθνείς κανόνες. Ως μία χώρα που έχει πληρώσει μεγάλο τίμημα από τα πραξικοπήματα, πρέπει οι πραξικοπηματίες τρομοκράτες να επιστρέφονται στην Τουρκία. Η Ελλάδα προστατεύει γκιουλενιστές τρομοκράτες που προέβησαν σε απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Το ελληνικό κράτος τους παρέχει στήριξη. Αυτό ως Τουρκία δεν είναι δυνατόν να το αποδεχτούμε. Τον λόγο του Αλέξη Τσίπρα τον νομίζαμε ως λόγο ανδρός. Αλλά δεν τους επέστρεψε. Σε αυτή την υπόθεση υπάρχει πολιτική κατεύθυνση» δήλωσε ο Μπεκίρ Μπόζνταγ.

Συνέχισε λέγοντας πως μπορεί η Eλλάδα να μην τους εξέδωσε ή ακόμη και να τους εξασφαλίσει και άλλες δυνατότητες και σωματοφύλακες και πρόσθεσε: «Μπορεί να τους υποθάλπει όπως κάνουν και κάποιες άλλες χώρες. Ότι και να κάνουν είναι καθήκον μας να βρούμε εκείνους τους πραξικοπηματίες στρατιώτες της οργάνωσης του Γκιουλέν, να τους πακετάρουμε και να τους φέρουμε στην Τουρκία. Όπου και να πάνε».

Σημειώνεται ότι οι τέσσερις τελευταίοι Τούρκοι στρατιωτικοί, που κρατούνταν μέχρι σήμερα στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού αφέθηκαν ελεύθεροι το απόγευμα της Δευτέρας καθώς παρήλθε το 18μηνο, που αποτελεί το ανώτατο όριο προφυλάκισης.

Πλέον, και οι οκτώ αξιωματικοί θα διαμένουν σε απόρρητη τοποθεσία και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Πηγή: reader.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here