Σύμμαχος των πυροσβεστών ήταν οι ασθενείς άνεμοι – Δεν κινδύνεψαν κατοικίες και ανθρώπινες ζωές – Από την Τριανδρία, πλησίον της Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης ξεκίνησε η φωτιά

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στο Σέιχ Σου της Θεσσαλονίκης και σήμανε συναγερμό στην πυροσβεστική.

Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 3 το μεσημέρι, κοντά στο Θέατρο Γης και από την πρώτη στιγμή οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδωσαν μάχη προκειμένου να μην περάσει την Περιφερειακή Οδό και να καταφέρουν να την θέσουν υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά έκαψε περίπου 30 στρέμματα, ενώ δεν κινδύνεψαν κατοικίες και ανθρώπινες ζωές. Όσον αφορά τα αίτια που ξέσπασε η πυρκαγιά, την ώρα που στην πόλη της Θεσσαλονίκης έπνεαν άνεμοι περίπου δύο μποφόρ και είχε αυξημένη συννεφιά, το ειδικό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, βρίσκεται επιτόπου στο σημείο, από την πρώτη στιγμή που σήμανε συναγερμός και πραγματοποιεί έρευνες.

Δείτε βίντεο του protothema.gr από τη μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής:

Όπως δήλωσε ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Υποστράτηγος, Μάριος Αποστολίδης, “οι περισσότερες πυρκαγιές εκδηλώνονται από ανθρώπινο χέρι και το 95% των περιπτώσεων είναι από αμέλεια. Ωστόσο, τίποτα δεν αποκλείεται”, ανέφερε.

“Ειδοποιηθήκαμε γύρω στις 15:00 για πυρκαγιά στο Σειχ Σου. Η κινητοποίηση ήταν άμεση με 17 οχήματα, 75 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, από αυτές 3 της ΕΜΟΔΕ, εναέρια μέσα, ένα “Εριξον” και δυο καναντέρ, που αμέσως ριχτήκανε στη μάχη», είπε ο κ. Αποστολίδης, συμπληρώνοντας ότι “στόχος μας ήταν η φωτιά να μη περάσει τον περιφερειακό δρόμο. Το πετύχαμε και η πυρκαγιά οριοθετήθηκε γρήγορα”.

Όπως είπε στη συνέχεια, στο σημείο της πυρκαγιάς βρέθηκαν ολοι οι συναρμοδιοι φορείς, όπως και ομάδες εθελοντών. “Έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Παρότι ο καιρός είναι συννεφιασμένος, με δείκτη επικινδυνότητας 2, βλέπετε ότι οι πυρκαγιές δεν κοιτάζουν δείκτες. Θα πρέπει οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να συνεχίσουν για το επόμενο διάστημα, να μην ανάβουν για κανέναν λόγο φωτιά στην ύπαιθρο. Έχουμε ξαναπεί ότι οι περισσότερες πυρκαγιές προέρχονται από ανθρώπινο χέρι», τόνισε ακόμη, υπογραμμίζοντας πως η πυρκαγιά είναι οριοθετημένη και ότι δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα παραμείνουν ατο σημείο, ως είθισται, για τουλάχιστον 48 ώρες.

Επί τόπου βρίσκονται οχήματα και προσωπικό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ, Μπάμπης Στεργιάδης, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, η φωτιά ξεκίνησε από χαμηλά, κοντά στο Θέατρο Γης, και ανέβηκε προς τα επάνω, ωστόσο περιορίστηκε σε αυτο το κομμάτι. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι άμεσα κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας, του Δήμου και της Περιφέρειας, με αποτέλεσμα η φωτιά να περιοριστεί γρήγορα και να υπάρχει η μικρότερη δυνατή ζημιά, τονίζοντας παράλληλα ότι πρέπει να υπάρχει διαρκής ετοιμότητα όλο το χρόνο για να προστατεύεται ο πνεύμονας της Θεσσαλονίκης.

Δείτε φωτογραφίες του protothema.gr, από την επιχείρηση κατάσβεσης

seix_sou_in__2_
seix_sou_in__3_
seix_sou_in__4_
seix_sou_in__5_
seix_sou_in__6_
seix_sou_in__7_
seix_sou_in__8_
seix_sou_in__9_
seix_sou_in__10_
seix_sou_in__11_

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here