Όπως είχαμε κάνει γνωστό στις αρχές Μαΐου η Επιτροπή Γυναικείου πρωταθλήματος είχε προτείνει η Α΄Εθνική να διεξαχθεί την επόμενη σεζόν (2020-2021) σε δύο ομίλους, βάσει της οποίας ο ΓΠΟ Καστοριάς, παίρνει το πολυπόθητο εισιτήριο για την μεγάλη κατηγορία.

Έτσι τελικά και έγινε. Πλέον μιλάμε οριστικά για δύο ομίλους, τον Βορρά και το Νότο οι οποίοι θα αποτελούνται από 11 ομάδες και ο ΓΠΟ Καστοριάς θα συμμετέχει στον πρώτο.

Πιο συγκεκριμένα, η Α’ Εθνική θα αποτελείται από 22 ομάδες, που θα χωριστούν σε δύο ομίλους των 11, αφού ουδείς υποβιβάζεται, ενώ προβιβάζονται οι δέκα (αντί για τις τέσσερις) καλύτερες ομάδες της Β’ εθνικής.

Οι δέκα ομάδες είναι οι δύο πρώτοι καθενός από τους 4 ομίλους και οι 3ος και 4ος του Α΄ομίλου (όμιλος του ΓΠΟ Καστοριάς), που ήταν έτσι κι αλλιώς όμιλος 10 ομάδων (αντί των 8 των υπολοίπων τριών).

Η επάνοδος στην κανονικότητα του ενός ομίλου των 12 ομάδων μετά το τέλος του επόμενου πρωταθλήματος (2020-2021), θα επιτευχθεί με τον υποβιβασμό 7 ομάδων από κάθε όμιλο (!).

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας παρουσία του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ και του εκπροσώπου των FIFA/UEFA κ. Μάριου Γεωργίου.

Η Ε.Ε. της ΕΠΟ:

Επικύρωσε την αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους της κ. Κ.Βρακά από τον κ. Γεώργιο Πανίδη, πρώτο τη τάξει αναπληρωματικό μέλος της.

Ενέκρινε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ε.Π.Ο. της 30ής Ιουνίου 2020.
Αποφάσισε τη σύγκλιση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών της Ε.Π.Ο. την Τρίτη 16 Ιουνίου 2020 και ώρα 10.00 στο ξενοδοχείο Divani Caravel με θέμα την τροποποίηση άρθρων του καταστατικού της Ομοσπονδίας.

Έκανε αποδεκτή την πρόταση της Επιτροπής Γυναικείου Ποδοσφαίρου για διακοπή και αναδιάρθρωση όλων των πρωταθλημάτων γυναικών. Για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, που διεκόπη, δεν προβλέπεται  υποβιβασμός για καμία ομάδα. Πρωταθλητής γυναικών αγωνιστικής περιόδου 2019-20 αναδεικνύεται ο Α.Σ. ΠΑΟΚ, πρωτοπόρος του πρωταθλήματος ως την ημερομηνία της διακοπής.

Ενέκρινε την ανανέωση της σύμβασης χορηγίας με την εταιρεία Vodafone για 2 ακόμη χρόνια.

Τέλος, από την Τεχνική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. γνωστοποιήθηκε στα μέλη της Ε.Ε. ότι τα αναπτυξιακά προγράμματα της ομοσπονδίας αξιολογήθηκαν για 2η συνεχόμενη χρόνιά στην βαθμίδα Gold Μedal της UEFA, η οποία είναι η ανώτατη βαθμίδα αξιολόγησης της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Τα προγράμματα απευθύνονταν σε γυναίκες και μικρές αναπτυξιακές ηλικίες και αφορούσαν στη διάδοση του ποδοσφαίρου και το fair play. Η αξιολόγηση αυτή επιτρέπει στην ΕΠΟ να χρηματοδοτηθεί για το 2021 από την UEFA με 200 χιλιάδες ευρώ, τα οποία απευθύνονται αποκλειστικά στην ενίσχυση της ανάπτυξης του ποδοσφαίρου στη χώρα.

Η ανακοίνωση του ΓΠΟ Καστοριάς:

• Α’ ΕΘΝΙΚΗ 2020-2021 •

Στην Α’ Εθνική θα αγωνίζεται τη νέα αγωνιστική περίοδο η ομάδα μας και πιο συγκεκριμένα στον Βόρειο Όμιλο καθώς εγκρίθηκε η αναδιάρθρωση* που είχε προταθεί!
(*προκαλώντας αντιδράσεις)

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 2 Ομίλους των 11 ομάδων, χωρισμένους σε Βόρειο και Νότιο και θα υποβιβάζονται 7 ομάδες! από κάθε όμιλο για να επιστρέψει την σεζόν 2021-22 στην κανονικότητα(Ένας Όμιλος 12 ομάδων).

Να θυμίσουμε πως η ομάδα μας βρισκόταν στην 1η θέση έχοντας πετύχει 10 νίκες σε ισάριθμους αγώνες!

Στην ανώτερη κατηγορία θα ανέλθουν επίσης και οι ομάδες που κατέλαβαν την 2η, 3η και 4η θέση του Ομίλου μας.
(φωτό Βαθμολογία)

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here