Πολλά είναι τα νερά που συγκεντρώνονται στις πηγές παραποτάμων που ξεκινούν από τις βουνοκορφές του Γράμμου, με τα οποία τροφοδοτείται κυρίως ο ποταμός Αλιάκμονας.

Ωστόσο μετά τις τελευταίες έντονες χιονοπτώσεις, που εμφανίστηκαν ακόμα και μέσα στις πόλεις και τα χωριά του νομού Καστοριάς, αλλά και με την απότομη άνοδο της θερμοκρασίας, καθώς και με τις συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις, έχουν συγκεντρωθεί σε χειμάρρους και παραποτάμους μεγάλοι όγκοι νερού. Μάλιστα, ο όγκος και η ορμή του νερού ήταν τέτοια στην κοινότητα της Γράμμουστας που πλησίασε πολύ κοντά σε κατοικίες, ενώ προκάλεσε και φθορές σε κοντινούς δρόμους, που πρόσφατα είχαν επιδιορθωθεί μετά από καταρρακτώδεις  βροχές, που είχα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα και καταστροφές.

Τα νερά αυτά, όπως είναι φυσικό, κατεβαίνουν προς τον Αλιάκμονα και είναι πιθανό να φουσκώσουν τα νερά του. Οπότε δεν θα είναι απίθανο να υπάρξουν προβλήματα σε γνωστά σημεία όπου διέρχεται η κοίτη του ποταμού στο νομό.

Μεγάλο αγώνα για την διαφύλαξη της κοινότητας της Γράμμουστας δίνει ο φύλακας, ο οποίος βρίσκεται εκεί με πρωτοβουλία των ιδιοκτητών οικιών, κυρίως κατά τους χειμερινούς μήνες. Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες της ΣΕΝΤΡΑΣ, παρακολουθεί νυχθημερόν, τα τεκταινόμενα στην περιοχή ακόμα και από τη μανία της φύσης, ώστε να περιοριστούν κατά το δυνατό καταστροφές και προβλήματα.

Πάντως, όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν ακόμα αρκετά χιόνια στην περιοχή, που δεν έχουν λιώσει και πιθανών να δημιουργήσουν ακόμα πιο δυνατούς χειμάρρους αν λιώσουν απότομα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here