Παναγιώτης Κώττας: Η περιοχή μας “τελείως συμπτωματικά”, με κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας πάντα, γνωρίζει μόνο απώλειες στα θέματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Με λύπη στη χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου για τη στήριξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, διαπιστώσαμε πως κάποιοι συνάδελφοι περιφερειακοί σύμβουλοι ζούν σε παράλληλα σύμπαντα και δυστυχώς για μία ακόμη φορά, βάζουν τις κομματικές τους καταβολές πάνω απ’ τον τόπο.

Δυστυχώς ο νέος νόμος για την Παιδεία, είναι κομμένος και ραμμένος για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά των ιδιωτικών κολεγίων, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα το Πανεπιστήμιο μας. Ένα πανεπιστήμιο που οι διεθνείς αξιολογήσεις το κατατάσσουν εκατοντάδες θέσεις μπροστά, ακόμη κι από τα καλύτερα ιδιωτικά κολέγια της Αγγλίας.

Τοποθέτηση μου στο χθεσινό Π.Σ. και αντιπαράθεση μου με τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κο Κιοσέ για το θέμα, αλλά και το σχέδιο Αθηνά το οποίο έκλεισε το τμήμα Διεθνούς εμπορίου και κατάργησε οριστικά της Αρχιτεκτονική σχολή στην Καστοριά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here