Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η δράση «Μία μέρα τροχονόμος», που έγινε το Σάββατο στην Κατερίνη και έδωσε την ευκαιρία σε παιδιά μικρής ηλικίας να γνωρίσουν από κοντά το έργο των αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Κατερίνης. 

 Μετά από κλήρωση, 2 παιδιά ηλικίας 11 και 7 ετών, συνοδευόμενα από τους γονείς τους, παρακολούθησαν και συμμετείχαν στο έργο των αστυνομικών της Τροχαίας, όπως χρήση ηλεκτρονικών μέσων και εξοπλισμού, συγκρότηση συνεργείου τροχονομικών ελέγχων, ρύθμιση κυκλοφορίας κ.α., φορώντας συμβολικά τη στολή του αστυνομικού. 

Στόχος της δράσης είναι από μικρή ηλικία να καλλιεργηθεί η οδική παιδεία και η αναγκαιότητα της τήρησης των κανόνων οδικής ασφάλειας, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου πλαισίου δράσεων, με την ονομασία «Συμμαχώντας για την οδική ασφάλεια», που ανέλαβε η Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου στο κρίσιμο θέμα της οδικής ασφάλειας.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του σχεδίου «Συμμαχώντας για την οδική ασφάλεια», πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας στην Κατερίνη, η δράση «Απόψε σας δίνουμε τα φώτα», που εστίαζε στη σωστή χρήση και ασφαλή οδήγηση του ποδηλάτου, με ενημέρωση των διερχόμενων ποδηλατών τόσο με ενημερωτικά φυλλάδια, όσο και με απευθείας ενημέρωση από στελέχη του Τμήματος Τροχαίας Κατερίνης, ενώ επίσης μοιράστηκαν και ανακλαστικά (φωσφορούχα) μέσα.    

troxonomoi paidia 01

troxonomoi paidia 01

troxonomoi paidia 01

troxonomoi paidia 01

seleo.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here