Πτωτική η τάση για τις ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών, Υγείας, Οικονομίας και Πληροφορικής – Οι εκτιμήσεις ανά μάθημα

Πτωτική αναμένεται να είναι φέτος η τάση στη διαμόρφωση των βάσεων, τουλάχιστον στις τρεις από τις τέσσερις Ομάδες Προσανατολισμού, όπως προκύπτει από τα στοιχεία για τη βαθμολόγηση των γραπτών και τις χαμηλές επιδόσεις των υποψηφίων. Μάλιστα, όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές, «φέτος θα δούμε και Ιατρικές με κάτω από 18.000 μόρια, ενώ οι βάσεις σε όλες τις μεγάλες Πολυτεχνικές Σχολές φαίνεται ότι θα πέσουν πάνω από 500 μόρια στην Αθήνα».

«Απιαστο όνειρο» φαίνεται πως είναι το άριστα φέτος και για τα τέσσερα επιστημονικά πεδία, γεγονός που οπωσδήποτε θα επηρεάσει τις υψηλόβαθμες σχολές, ενώ μεγαλύτερος θα είναι ο ανταγωνισμός μεταξύ όσων τα γραπτά έχουν κριθεί μεταξύ 13 και 15.

Εκτός της 1ης Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών που ίσως καταφέρει να γλιτώσει την προς τα κάτω συμπίεση των βάσεων, φαίνεται δεν θα συμβεί το ίδιο στις υπόλοιπες τρεις: Θετικών Σπουδών, Υγείας, Οικονομίας και Πληροφορικής.

Σε αρνητικό πρωταγωνιστή των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων αναδεικνύεται η Φυσική, καθώς φαίνεται ότι καταβαραθρώνει τις βαθμολογίες των υποψηφίων του 2ου και 3ου επιστημονικού πεδίου, εξαιτίας του ιδιαίτερα αυξημένου βαθμού δυσκολίας και της πολυπλοκότητας των θεμάτων, ενώ μεγάλο αγκάθι για τους υποψηφίους αποτελεί και η βαθμολόγηση της «παρεξηγημένα» εύκολης Εκθεσης, που ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή. Ενδεικτικό της δυσκολίας είναι ότι πολλά γραπτά υποψηφίων παραπέμπονται σε τρίτο βαθμολογητή, λόγω μεγάλης απόκλισης πάνω από 12 μονάδες στον βαθμό μεταξύ των δύο πρώτων καθηγητών που τα βαθμολόγησαν.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ – Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here