Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα αλλά και με τη δέουσα ευλάβεια το Νόστιμο, εόρτασε την ημέρα του Αγίου Πνεύματος, καθώς ο Ιερός Ναός της κοινότητας τιμάται στο όνομα της Αγίας Τριάδος.

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Χθες το απόγευμα, Κυριακή της Πεντηκοστής, τελέσθηκε ο Εσπερινός της Γονυκλισίας, στον οποίο χοροστάτησε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίσης Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Εφραίμ. Ο Εσπερινός τελέσθηκε παρουσία αρκετού κόσμου ενώ παραβρέθηκε και ο πολιτευτής της ΝΔ κος Ζήσης Τζηγκαλάγιας και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους Ορεστικού κος. Τ. Ξανθόπουλος.

Σήμερα, Δευτέρα, ανήμερα της εορτής του Αγίου Πνεύματος και της Αγίας Τριάδος τελέσθηκε  Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και αμέσως μετά λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Τριάδος στους γραφικούς δρόμους της κοινότητας. Παρών στις θρησκευτικές εκδηλώσεις ήταν ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού κος Παναγιώτης Κεπατσόγλου, η γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κα Μήνα Καλτσιάδη, η Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας και πλήθος Κόσμου. Τη λιτάνευση της Εικόνας συνόδευσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Άργους Ορεστικού και την παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

(Σύντομα θα ακολουθήσει ρεπορτάζ από το παραδοσιακό γλέντι που πραγματοποίησε ο Σύλλογος ”Ελπίδες” Νοστίμου)

Δείτε μεγάλο φωτορερπορτάζ και από τις λατρευτικές εκδηλώσεις και των δύο ημερών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here