Επιστολή προς τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς και τους δημάρχους Καστοριάς και Νεστορίου, απέστειλε ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού αναφορικά με την πρόθεση του δήμου Καστοριάς να παραχωρηθεί το λατομείο Καστοριάς σε ιδιώτη, υποστηρίζοντας ότι «η προωθούμενη λύση της εκμίσθωσης  του λατομείου νομοτελειακά  θα καταλήξει στον έλεγχο και το πατρονάρισμα όλων των δημοπρασιών για την κατασκευή των έργων και προμηθειών, αφού η τιμολογιακή πολιτική  του ιδιώτη θα είναι κατά το δοκούν». Καλεί παράλληλα, τους συναδέλφους του στην τοπική αυτοδιοίκηση να αναλογιστούν το διακύβευμα της εκμίσθωσης του λατομείου σε ιδιώτη και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Αναλυτικά η επιστολή:

ΘΕΜΑ: «Σύσταση Δημοτικής Επιχείρησης»

ΠΡΟΣ:
1) Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καστοριάς κ. Δημήτριο Σαββόπουλο
2) Δήμαρχο Καστοριάς κ. Ιωάννη Κορεντσίδη
3) Δήμαρχο Νεστορίου κ. Χρήστο Γκοσλιόπουλο

Κύριοι,

με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, περί εκμίσθωσης του μοναδικού αδειοδοτημένου λατομείου στο Νομό Καστοριάς, αλλά και τις επανειλημμένες κατ’ ιδίαν συζητήσεις μου με τον Δήμο Καστοριάς και τη Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία «ΜΑΚΕΔΝΟΣ Α.Ε.» από τον Φεβρουάριο του 2020 για την εξεύρεση λύσης  και την επαναλειτουργία  του λατομείου, σας καλώ να συμφωνήσουμε από κοινού στη σύσταση επιχείρησης, σύμφωνα με το άρθρο 265 του Ν. 3463/2006 (N. 3463   (ΦΕΚ 114/8.6.2006 τεύχος Α’) Κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.

Θεωρώ ότι πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε αυτή η επιχείρηση να συνεχίσει  να στηρίζει τόσο τους ΟΤΑ Α και Β βαθμού, όσο και τους εργολάβους – εργολήπτες – κατασκευαστές – προμηθευτές, στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Η προωθούμενη λύση της εκμίσθωσης  του λατομείου νομοτελειακά  θα καταλήξει στον έλεγχο και το πατρονάρισμα όλων των δημοπρασιών για την κατασκευή των έργων και προμηθειών, αφού η τιμολογιακή πολιτική  του ιδιώτη θα είναι κατά το δοκούν.

Σας καλώ να αναλογιστείτε το διακύβευμα της εκμίσθωσης του λατομείου σε ιδιώτη και να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων

Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος
Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here