Σε δημόσια παραδοχή ότι στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο πέρασε το master plan ως είχε, αφήνοντας εκτός Δίκαιης Μετάβασης την Καστοριά και τα Γρεβενά, χωρίς να ληφθούν υπόψιν οι προτάσεις που κατέθεσε η Περιφερειακή Αρχή, προχώρησε η αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Κάλι Κυριακίδου.

Μιλώντας στον Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93.6, υποστήριξε ότι επειδή είναι ένα δυναμικό σχέδιο οι προτάσεις μπορούν να ωριμάσουν στο μέλλον, κάνοντας… πάσα στους βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας να «δυναμώσουν τη φωνή τους», όπως είπε, και να το αλλάξουν.

Σε ερώτηση γιατί δεν το απέρριψε η Περιφερειακή Αρχή καταψηφίζοντας το ίδιο το σχέδιο, η κ. Κυριακίδου απάντησε ότι «το βάζετε σε πολύ στενά όρια, θέλουμε Σχέδιο, έχει καλά στοιχεία, αλλά διεκδικούμε να συμπεριληφθούν τα 15 σημεία της εισήγησης Κασαπίδη. Ήταν πολύ διεκδικητικές οι προτάσεις μας. Πιστεύουμε ότι ακόμη και τώρα υπάρχουν περιθώρια συζήτησης».

Αναφορικά με το επίμαχο δελτίο Τύπου του υπουργείου Ενέργειας που κυκλοφόρησε την ώρα της συζήτησης του Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης στο Περ. Συμβούλιο και ανέφερε ότι το master plan ολοκληρώθηκε, η κ. Κυριακίδου αν και συμφώνησε ότι το δελτίο Τύπου δικαιώθηκε, επανέλαβε ότι το Σχέδιο είναι δυναμικό.

Σε ερώτηση για το τι θα γίνει εάν τελειώσει και ψηφιστεί η κ. Κυριακίδου είπε πως δεν το δεχόμαστε, χωρίς όμως να μπορεί να δώσει μια εικόνα των επόμενων κινήσεων της Περιφερειακής Αρχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here