Σε μια άκρως επεισοδιακή, έκτακτη, συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς αποφασίστηκε η τροποποίηση του προϋπολογισμού με στόχο να εξοικονομηθούν 50.000 ευρώ ώστε να καταβληθεί μέρος των δεδουλευμένων στους 20 εργαζομένους των βρεφικών σταθμών και του ΚΔΑΠ Καστοριάς.

Μάλιστα, ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Παρχαρίδης ζήτησε την παραίτηση του προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης “ΟΡΕΣΤΕΙΑΣ”, με την αιτιολογία ότι οι σχέσεις του με τους εργαζομένους έχουν διαρραγεί, με αποτέλεσμα να μην εξασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία της Επιχείρησης.

Να σημειώσουμε, πάντως, ότι από αύριο Τρίτη 21 Νοεμβρίου ξεκινούν επίσχεση εργασίας και οι εργαζόμενοι των βρεφικών σταθμών (συγκεκριμένα ο 2ος στη Χλόη, ενώ οι εργαζόμενοι του 1ου συμπληρώνουν ήδη μια εβδομάδα σε επίσχεση) με σύμβαση ορισμένου χρόνου.

Επίσης, αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του δημάρχου, Ανέστη Αγγελή, ο οποίος κατηγόρησε τους εργαζομένους ότι η επίσχεση έχει συντεχνιακό χαρακτήρα και ότι στον ιδιωτικό τομέα τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα, θέλοντας προφανώς να δείξει ότι έξι (πλέον) μήνες μη καταβολής δεδουλευμένων δεν είναι λόγος επίσχεσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here