Δύο είναι οι στρατιωτικοί του Ελληνικού Στρατού που κρατούνται εδώ και μέρες στις φυλακές της Ανδριανούπολης στην Τουρκία, δύο ήταν και τα άτομα που μετέβησαν στο Γράμμο για να τελέσουν Παράκληση στην Παναγία για τους κρατούμενους!

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Συγκεκριμένα χθες Τρίτη 13 Μαρτίου, μετέβησαν στην μαρτυρική κοινότητα της Γράμμουστας ο Ιερέας μαζί με ένα ακόμα άτομο όπου είναι και η ιστορική έδρα της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας, ο Ναός την οποίας εγκαινιάστηκε το περασμένο καλοκαίρι!

Με φλόγα στη καρδιά, ο Ιερέας και το άτομο που τον συνόδευε, ενθυμούμενοι ότι βρίσκονται στο άλλο άκρο-σύνορο της Ελλάδας,από αυτό που συνέβη το πρωτοφανές περιστατικό, έφεραν για μια ακόμη φορά στη σκέψη τους, τους δύο στρατιωτικούς που εδώ και μέρες βρίσκονται φυλακισμένοι στην Τουρκία. Για αυτά τα δυο παλικάρια τέλεσαν τον Μικρό Παρακλητικό κανόνα στην Παναγία, για να τους φυλάει και το συντομότερο δυνατό να επιστρέψουν στην Ελλάδα και τις οικογένειες τους. Φυσικά πρόκειται για τον Άγγελο Μητρετώδη από την Καστοριά και τον Δημήτρη Κούκλατζη από τον Έβρο.

Έτσι μέσα σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, μετέβησαν στο Γράμμο και τέλεσαν την Παράκληση και άναψαν λαμπάδες και κεριά στη χάρη της για να τους σκεπάζει, όπως ξέρει η Κυρά των αγγέλων και των ανθρώπων!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here