Από χθες μέχρι σήμερα το μεσημέρι εξελίσσονταν εργασίες αναβάθμισης, ωστόσο δεν είχαν ολοκληρωθεί μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι, όπως ανέφερε ανακοίνωση του υπουργείου

Αδύνατη ήταν η πρόσβαση στην πλατφόρμα δήλωσης των αποτελεσμάτων των self test κορονοϊού, self-testing.gov.gr από χθες το πρωί, Σάββατο στις 6:00, μέχρι και σήμερα το μεσημέρι.

Αιτία είναι η διαδικασία αναβάθμισης των πληροφοριακών συστημάτων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς το υπουργείο ενημέρωσε με σχετική ανακοίνωση.

Βέβαια, η ολοκλήρωση των εργασιών προβλεπόταν για σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι, εντούτοις μέχρι και μετά τις 12:30 η πλατφόρμα δεν είχε επανέλθει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου:

Στην τελική τους φάση μπαίνουν οι εργασίες για την αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών σε σύγχρονες εκδόσεις και υποδομές storage είναι αναγκαία για την κάλυψη της συνεχώς αυξανόμενης ζήτησης, καθώς καθημερινά πραγματοποιούνται περισσότερα από 280.000

login από πολίτες, επιχειρήσεις και φορείς του Δημοσίου και 145.000 κλήσεις για web services.

Λόγω των προγραμματισμένων εργασιών, κατά το χρονικό διάστημα από Σάββατο 5 Ιουνίου 2021 και ώρα 06:00 έως και Κυριακή 6 Ιουνίου 2021 και ώρα 12:00 το μεσημέρι δεν θα είναι διαθέσιμες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχει η ΓΓΠΣΔΔ μέσω των υποδομών της. Για το διάστημα αυτό θα λειτουργεί κανονικά μόνο η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς emvolio.gov.gr, η οποία θα υποστηριχθεί από standby υποδομή για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Πιο αναλυτικά οι υπηρεσίες που θα τεθούν εκτός λειτουργίας για 30 ώρες είναι:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here