Μια μικρή μόλις γεύση από το τι θα δούνε στην τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο,

είχαν να ευκαιρία να πάρουν οι 60 αθλητές και οι συνοδοί τους, στο welcome ceremony που πραγματοποιήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Παραολυμπιακού Χωριού. Υπό τους ήχους βραζιλιάνικης μουσικής, οι χορευτές υποδέχθηκαν τους αθλητές πέντε χωρών (Ελλάδα, Ιράκ, Αρούμπα, Ταϊλάνδη, Τανζανία), ενώ στη χορογραφία τους ζητούσαν από τον Λυτρωτή Θεό που στέκεται περήφανος πάνω από την πόλη του Ρίο, να προστατεύσει τους συμμετέχοντες στη διοργάνωση.

Η πρόεδρος του Παραολυμπιακού Χωριού και παλιός μέλος της εθνικής ομάδας μπάσκετ της Βραζιλίας, Τζάνεθ ντος Σάντος Αρκέιν, στην ομιλία της καλωσόρισε τους αθλητές των πέντε χωρών, στους οποίους ευχήθηκε καλή επιτυχία, καλή διαμονή στο Χωριό και αγώνες χωρίς προβλήματα.

Ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής, Γιώργος Φουντουλάκης, συνοδευόμενος από την υπαρχηγό της ομάδας, Σάσα Γκούφα, πρόσφεραν στην πρόεδρο του Χωριού αναμνηστικό μπρούτζινο χέρι που κρατάει ένα κλαδί ελιάς και το επίσημο βιβλίο της ελληνικής ομάδας που μετέχει στους αγώνες του Ρίο. Το «παρών» στην τελετή καλωσορίσματος έδωσε ο πρέσβης της Ελλάδας στην Βραζιλία, Κυριάκος Αμοιρίδης, ο οποίος μιλώντας στο Πρακτορείο Sport είπε ότι ξεπεράστηκαν τα όποια προβλήματα αντιμετώπισε η ελληνική αποστολή με τον ερχομό της στο Ρίο και ευχήθηκε καλούς αγώνες και καλή διαμονή στην Βραζιλία.

«Θα γίνουν καλοί αγώνες. Ξεπεράστηκαν κάποια θέματα που υπήρξαν όταν άνοιξε το Παραολυμπιακό Χωριό και όλοι πλέον επικεντρώνονται στο αγωνιστικό κομμάτι. Εύχομαι καλή επιτυχία στους αθλητές μας. Να ευχαριστηθούν τη συμμετοχή τους στους αγώνες αλλά και τη διαμονή τους στο Ρίο. Οι Έλληνες που μένουν στο Ρίο, όπως έγινε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έτσι και στους Παραολυμπιακούς πιστεύω ότι θα σταθούν στο πλευρό των αθλητών μας. Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες θεωρώ ότι είναι σημαντικότεροι και ουσιαστικότεροι από τους Ολυμπιακούς. Και τα παιδιά αυτά αξίζουν τον θαυμασμό αλλά και τον σεβασμό μας για τον καθημερινό τους αγώνα», δήλωσε στο Πρακτορείο Sport ο κ. Αμοιρίδης.

Η ελληνική πρεσβεία βρίσκεται στην Μπραζίλια, ενώ στο Ρίο υπάρχει ελληνική κοινότητα που αριθμεί περισσότερα από 1.500 μέλη, τα οποία παρά τη δυσκολία της εποχής, αναμένεται να βοηθήσει τους αθλητές μας στις προσπάθειές τους σε όλα τα αγωνίσματα.

Ο κ. Φουντουλάκης μαζί με την κα Γκούφα αμέσως μετά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου κατευθύνθηκαν προς τον «Τοίχο των Ευχών» όπου άφησαν το δικό τους μήνυμα.

«Σας ευχαριστούμε» έγραφε το μήνυμα που υπέγραψε ο κ. Φουντουλάκης.

Στο κλείσιμο του σεμνού τελετουργικού, αθλητές, συνοδοί και χορευτές έγιναν ένα, με τους Ιρακινούς να κλέβουν την παράσταση με τις χορευτικές τους δυνατότητες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here