Κορωνοϊός: Παρατείνεται μέχρι τις 31 Μαΐου η αναστολή της υποχρέωσης των εργοδοτών να δηλώνουν στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ τα περί οργάνωσης του χρόνου εργασίας – Μέχρι τις 31 Μαΐου παρατείνεται η δυνατότητα προσφυγής στην εξ αποστάσεως εργασία

Παρατείνεται έως τις 10 Μαΐου η άδεια ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), την οποία υπογράφουν ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Μεταξύ άλλων, η ΚΥΑ προβλέπει ότι η χρήση της άδειας ειδικού σκοπού, η οποία θεσμοθετήθηκε ως έκτακτο και προσωρινό μέτρο με την παρ. 3 του άρθρου 4 της από 11.03.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσης του» (Α’ 55), ως ισχύει, λαμβάνοντας υπόψη την πορεία εξέλιξης του φαινομένου, παρατείνεται, μέχρι και τις 10 Μαΐου 2020.

Παράλληλα, μέχρι τις 30 Μαΐου 2020 παρατείνεται η αναστολή της υποχρέωσης των εργοδοτών υποχρεώσεων των εργοδοτών να καταχωρούν στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ, τις αλλαγές ή τις τροποποιήσεις του ωραρίου και ό,τι αφορά στον χρόνο εργασίας. Μέχρι την ίδια ημερομηνία παρατείνεται και η δυνατότητα προσφυγής στην εξ αποστάσεως εργασία.

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here