Σφοδρές αντιδράσεις για τη δημοσιοποίηση λίστας με ονόματα παιδιών και δασκάλας σε νηπιαγωγείο της Αθήνας

Παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου προκάλεσε η δημοσιοποίηση λίστας με ονόματα παιδιών και δασκάλας σε νηπιαγωγείο της Αθήνας που αναδημοσίευσε ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Η έρευνα στρέφεται προς πάσα κατεύθυνση και θα διενεργηθεί από τον εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνο. Θα ζητηθεί συνδρομή του ηλεκτρονικού εγκλήματος προκειμένου να διαπιστωθεί η πηγή της διαρροής.

Στη συνέχεια τα στοιχεία θα αποσταλούν στον εισαγγελέα που θα ερευνήσει αν εμπλέκονται κι άλλα πρόσωπα που συνδέονται με τη διαχείριση του επίμαχου αρχείου.

“Λάθος” χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου την πράξη του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Η κίνηση του βουλευτή προκάλεσε αντιδράσεις και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Αδιαπραγμάτευτη αρχή της κυβέρνησης να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα όσων βρίσκονται εντός της ελληνικής επικράτειας, πόσω μάλλον των ανήλικων.», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και χαρακτήρισε «αυτονόητο ότι όλα τα στελέχη του κόμματος και της κυβέρνησης πρέπει να ακολουθούν αυτή την αρχή με λόγια και έργα», κάνοντας λόγο για λάθος που «δεν συνάδει με τις αρχές και την ιστορία της παράταξής μας» καταλήγοντας: «Ο ίδιος αναγνώρισε το λάθος του μεν, αλλά οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα μπορούν να γίνονται ανεκτά.» κατέληξε στέλνοντας τελεσίγραφο στον βουλευτή.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον βουλευτή είχε ο πρόεδρος της Βουλής αποδοκιμάζοντας την πράξη της αναπαραγωγής δημοσιεύματος με λίστα με ονόματα νηπίων.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με επιστολή τους στον Κωνσταντίνο Τασούλα ζητούν την παραπομπή του βουλευτή στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.

Με επικεφαλής τη γραμματέα της Kοινοβουλευτικής Oμάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Όλγα Γεροβασίλη, έστειλαν επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, σχετικά με την «αδιανόητη πράξη» του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μπογδάνου, να αναπαράξει δημοσίευμα που δημοσιοποιούσε λίστα με ονόματα νηπίων.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Όλγα Γεροβασίλη, Ειρήνη Αγαθοπούλου, Σία Αναγνωστοπούλου και Νίκος Φίλης, που υπογράφουν την επιστολή, ζητούν από τον πρόεδρο της Βουλής «να κινήσει όλες τις απαραίτητες κοινοβουλευτικές διαδικασίες με βάση τον κώδικα δεοντολογίας των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όσον αφορά στον βουλευτή κύριο Κωνσταντίνο Μπογδάνο».

makthes.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here