Εντολή για έρευνα με τη συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έδωσε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, καθώς το υπουργείο Παιδείας καταγγέλλει κυβερνοεπίθεση.

Παραγγελία στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, από τον Ισίδωρο Ντογιάκο μετά και το σημερινό φιάσκο με την πλατφόρμα της τράπεζας θεμάτων.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά τη συνδρομή του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την εις βάθος έρευνα, καθώς το υπουργείο Παιδείας για δεύτερη ημέρα κάνει λόγο για μεγάλη κυβερνοεπίθεση που έφερε την κατάρρευση και τις μεγάλες καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με την εντολή Ντογιάκου οι αρμόδιες υπηρεσίες μπορούν να προχωρήσουν και σε κατασχέσεις υπολογιστών και άλλων στοιχείων προκειμένου να ερευνήσουν τις καταγγελίες για επίθεση από χάκερς. 

Από νωρίς σήμερα το πρωί το σύστημα της τράπεζας θεμάτων έπεσε ξανά με αποτέλεσμα να είναι στον αέρα οι εξετάσεις σε αρκετά σχολεία. 

Η πλατφόρμα επανήλθε, όμως παρουσιάστηκαν μεγάλες καθυστερήσεις και προβλήματα, την ώρα που από το υπουργείο κάνουν λόγο  για «κυβερνοεπίθεση μεγατόνων» σε όλο το δίκτυο υποδομών τεχνολογίας και έρευνας, από το οποίο στηρίζεται η τράπεζα θεμάτων, με εκπαιδευτικούς να επισημαίνουν (ΕΡΤ) ότι το πρόβλημα ήταν χειρότερο σήμερα.

Ο γγ του υπουργείου Παιδείας, Αλέξης Κόπτσης, υποστήριξε μέσω της ΕΡΤ ότι η σημερινή επίθεση ήταν ακόμη μεγαλύτερη, κάνοντας λόγο για «αήθη επίθεση κατά της εκπαίδευσης». 

Ο κ. Κόπτσης υποστήριξε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης έκαναν ολονύχτιες προσπάθειες για να διορθώσουν τα χθεσινά προβλήματα, όμως η σημερινή επίθεση ήταν μεγαλύτερα.

Παράλληλα, προσπάθησε να εμφανιστεί καθησυχαστικός για τις Πανελλαδικές λέγοντας ότι η συγκεκριμένη πλατφόρμα δεν έχει σχέση με την διαδικασία που ξεκινά την Πέμπτη, για να σημειώσει ότι το σύστημα των Πανελλαδικών είναι διαφορετικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here