Υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Δήμου Ιαματικών Πηγών Ελλάδος (ΣΔΙΠΕ), ο δήμος Άργους Ορεστικού δίνει ισχυρή παρουσία και στην τουριστική έκθεση Philoxenia της Helexpo της Θεσσαλονίκης.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο σκοπός της παρουσίας είναι η τόσο η προβολή όσο και η ενημέρωση του κοινού για την ιαματική πηγή της Αμμουδάρας. Για το λόγο αυτό, ο ίδιος ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Κεπατσόγλου, παραβρέθηκε επί δυο μέρες στις εγκαταστάσεις του περιπτέρου του ΣΔΙΠΕ όπου παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το Work Shop που διοργάνωσε ο σύνδεσμος με Ισπανούς τεχνοκράτες ειδικούς σε θέματα ιαματικού τουρισμού και θεραπείας, ενώ έλαβε μέρος και στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, στο οποίο συζητήθηκαν οι δυσκολίες από το υπάρχον ελλιπές θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας, που φέρει σοβαρά εμπόδια στην επί 12 μήνες λειτουργία του ιαματικού κέντρου στην Αμμουδάρα.

Το ενδιαφέρον το κοινού, πάντως, όσον αφορά γενικά τις ιαματικές πηγές στην Ελλάδα ήταν αυξημένο, αφού εντυπωσιακός αριθμός κόσμου επισκέφθηκε το περίπτερο και ζήτησε να ενημερωθεί με λεπτομέρειες για τις ευεργετικές δράσεις όσο και για την λειτουργία τους. Αξίζει να σημειωθεί πως σε ό,τι αφορά την πηγή της Αμμουδάρας οι επισκέπτες ρώτησαν για τα νερά, αν θερμαίνονται, καθώς είναι υπόθερμα και με ποιο τρόπο μπορούν να κανονίσουν επισκέψεις για λούσεις.

Τέλος, να σημειώσουμε πως σε δηλώσεις του προς τη ΣΕΝΤΡΑ, ο γενικός γραμματέας του ΣΔΙΠΕ, Μάρκος Δανάς, συνεχάρη τον Δήμο του Άργους Ορεστικού και προσωπικά τον δήμαρχο για τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον που επιδεικνύει για την ανάδειξη της πηγής. Δηλώσεις στη ΣΕΝΤΡΑ έκανε και ο κ. Κεπατσόγλου.

iammatika ammoudara philoxenia

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here