Και ξαφνικά, από το Νοέμβριο, ένα μικρό εικονίδιο εμφανίστηκε στο κέντρο της οθόνης στις mobile εκδόσεις ή στο αριστερό menu στην έκδοση του Facebook για υπολογιστές. Και έχει γεμίσει με ατελείωτα απίθανα αντικείμενα για πώληση… Καλή φάση!

Το Facebook Marketplace, είναι η καινούρια μόδα, αφού δίνει τη δυνατότητα για απευθείας αγοραπωλησίες μεταξύ ιδιωτών, μέσα από το Facebook, είτε αυτές αφορούν ένα ζευγάρι μεταχειρισμένες γόβες είτε ένα ολόκληρο σπίτι. Για την ιστορία, η Ελλάδα είναι η 26η χώρα όπου θα λειτουργεί το Facebook Marketplace, το οποίο ξεκίνησε το ταξίδι του στον κόσμο του Διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τον Οκτώβριο του 2016, από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Τι είναι, όμως, το Facebook Marketplace; Μήπως ακόμη ένα είδος eBay; Μόνο από την άποψη ότι γίνονται αγοραπωλησίες μεταξύ ιδιωτών, φυσικών προσώπων. Σε αντίθεση με το eBay, δεν χρειάζεται κάποιος που έχει ήδη λογαριασμό στο Facebook να δημιουργήσει νέο, ενώ επίσης υπάρχει δυνατότητα τόσο ο πωλητής όσο και ο ενδιαφερόμενος αγοραστής να ελέγξουν ο ένας το προφίλ του άλλου. Ακόμη μία διαφορά είναι ότι δεν γίνονται πληρωμές μέσω του Facebook Marketplace. Για να αντιληφθεί κάποιος την επιτυχία αυτής της νέας πλατφόρμας, αρκεί να πούμε ότι τον Μάιο του 2017 αναρτήθηκαν προς πώληση στις ΗΠΑ 18 εκατομμύρια αντικείμενα.

Στο «παιχνίδι» μπήκε και ο κόσμος της Καστοριάς, που πουλάει από ανταλλακτικά αυτοκινήτων και φασόλια, μέχρι γούνες, φραπιέρες και… μπρούτζινα διακοσμητικά κλειδιά.

Πάρτε μια γεύση από τα καλούδια που μπορείτε να βρείτε…

Κλαρίνα (δουλεμένα)

Οικόπεδο στην Κοζάνη (χορτιασμένο)

Fan Spinner (κινέζικο παραδοσιακό (???))

Λάχανα! (χάχανα)

Φορτηγό (ολόκληρο)

μενταγιόν (αγκινάρα νούφαρο)

Τιμονιέρα (χωρίς πλάκα)

Δερμάτινο νταούλι (για να ‘σαι έτοιμος για τα Ραγκουτσάρια)

Επάργυρα (γυαλισμένα)

Γούνες (χτενισμένες)

Τρέσες (αχτένιστες)!

Αερόσακοι (αχρείαστοι να ‘ναι)!

γόβες (μερακλήδικες) 38 νούμερο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here