Χωρίς να παρθεί κάποια απόφαση ολοκληρώθηκε το μαραθώνιο έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, αλλά με πολλά και σημαντικά συμπεράσματα.

Ένα από τα σημαντικότερα αυτό της άρνησης μεγάλης γαλακτοβιομηχανίας να δέχεται πλέον γάλα από την Καστοριά (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ), αλλά και την παραδοχή του βουλευτή της ΝΔ Καστοριάς, Ζήση Τζηκαλάγια, ότι είναι δύσκολο (το χαρακτήρισε ουτοπία) να έρθουν γιατροί στην Καστοριά υπό αυτές τις συνθήκες (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).

Αύριο και αφού συνεδριάσουν τα Δημοτικά Συμβούλια των τριών δήμων της Καστοριάς, θα συντάξουν εκ νέου μια επιστολή ζητώντας αυστηροποίηση των μέτρων και όχι την καραντίνα του Νομού ή συγκεκριμένων περιοχών.

Αίσθηση προκάλεσε και η σύγχυση που δημιουργήθηκε με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Καστοριά. Στο Περιφερειακό Συμβούλιο στην αρχική της τοποθέτηση η καρδιολόγος και Περιφερειακή σύμβουλος Δέσποινα Κοζατσάνη ανέφερε ότι τα κρούσματα στην Καστοριά αυτή τη στιγμή είναι 50. Λίγο αργότερα παρενέβη ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος κάνοντας λόγο για λάθος κατεβάζοντας τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 47. Και πάλι με παρέμβασή της, η κ. Κοζατσάνη εξήγησε ότι τα αποτελέσματα των τεστ φτάνουν στο γραφείο του Διοικητή του νοσοκομείου συνέχεια και τα νούμερα αλλάζουν από λεπτό σε λεπτό επισημαίνοντας ότι τελικά τα κρούσματα είναι 53.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here