Ο Βουλευτής Π.Ε. Φλώρινας της ΝΔ κ. Γιάννης Αντωνιάδης έδωσε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε. σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στη Φλώρινα

και συγκεκριμένα στις εκδηλώσεις «ΠΡΕΣΠΕΣ 2017», με την οποία χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα «Ανεπιθύμητο» στον Νομό Φλώρινας «Persona non grata».

Ο κ. Τσίπρας έδωσε εξετάσεις προ ολίγων εβδομάδων και απέτυχε. Στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Δυτικής Μακεδονίας, ένα συνέδριο – φιέστα, όχι μόνο δε δεσμεύτηκε σε κάτι αλλά δεν έκανε ούτε απλές ανακοινώσεις για τα μείζονα θέματα του Νομού Φλώρινας.
Τίποτα για την κατασκευή του κάθετου άξονα Φλώρινα –Πτολεμαΐδα, τίποτα για το Πανεπιστήμιο Φλώρινας (επιστροφή του Τμ. Βαλκανικών Σπουδών ή δημιουργία καινούριου Τμήματος), τίποτα για τα θέματα ενέργειας. Τι μέλλει γενέσθαι για ΑΗΣ Αμυνταίου και ορυχείο Αμυνταίου, για ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗ ΙΙ και ορυχεία της περιοχής, για μετεγκαταστάσεις Αναργύρων (ακόμα τίποτα μετά από τρεις μήνες από την τελευταία δέσμευση), Αχλάδας και Βαλτονέρων, για την καταλήστευση του πλούτου της περιοχής (ηλεκτρική ενέργεια, λιγνίτης, κλπ) και ένα ελάχιστο αντιστάθμισμα (δουλειά, δωρεάν ρεύμα κτλ.).

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Κ. Μπακογιάννης) αναγνώρισε το πλασματικά αυξημένο ΑΕΠ και τις αρνητικές συνέπειες του και έδωσε επιπλέον 210 εκατομμύρια ευρώ. Στη Δυτική Μακεδονία που ισχύει το ίδιο δεν έδωσε τίποτα. Τίποτα για τους αγρότες (αρδευτικό δίκτυο, αποζημιώσεις κλπ.). Τίποτα για το Νοσοκομείο Φλώρινας και το Κέντρο Υγείας Αμυνταίου τα οποία επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ διαλύθηκαν.

Ο Κυβερνητικός Βουλευτής κ. Σέλτσας έχει τεράστιες ευθύνες για την εγκατάλειψη του Νομού, για την αεργία και την υψηλή ανεργία (είμαστε πρώτοι σε όλη την Ευρώπη). Τα προβλήματα δε λύνονται με χορούς και τραγούδια στα πανηγύρια και ούτε μπορεί με αυτό τον τρόπο να ξεγελάσει τους πολίτες του Νομού Φλώρινας. Θα του θυμίσω ότι και άλλοι πριν από αυτόν χόρευαν και τραγουδούσαν καλύτερα από τον ίδιο. Σήμερα όμως ο λαός τους έχει στείλει στα αζήτητα.

Αποτελεί πρόκληση για ένα νομό με ανεργία 50%, η επίσκεψη ενός Πρωθυπουργού για μουσικοθεατρικές παραστάσεις. Ψυχαγωγία πάνω σε καμένη γη, προκαλεί το λαό του ακριτικού Νομού της Φλώρινας. Θέλουμε Πρωθυπουργό πρωταγωνιστή των εξελίξεων και όχι θεατή.

Καλούνται όλοι οι φορείς, Ε.Β.Ε., Εργατικό Κέντρο, Δημοτικά Συμβούλια και Περιφερειακό Συμβούλιο, Δήμαρχοι, Περιφερειάρχης, Αντιπεριφερειάρχες και όλοι οι πολίτες του Νομού σε αντίσταση με δυναμικές κινητοποιήσεις.

Πηγή: newsup.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here