Πηγές ΥΠΔΑ: Ουδείς λόγος ανησυχίας για τις άδειες ανατροφής τέκνου

Διευκρινίσεις για το θέμα που έχει ανακύψει ως προς τη «διακοπή άδειας ανατροφής τέκνου στην περίπτωση μακροχρόνιας αναρρωτικής άδειας ή επαπειλούμενης κύησης», δίνουν πηγές του ΥΠΔΑ,

με αφορμή ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ που κάνει λόγο για «ωμή παρέμβαση στα υπηρεσιακά ζητήματα που αφορούν στην υπηρεσιακή κατάσταση του προσωπικού».

Στην απάντησή τους πηγές του ΥΠΔΑ αναφέρουν:

«Το σχέδιο της αριθμ. πρωτ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/95/οικ.36130/27 Οκτωβρίου 2017 εγκυκλίου της Υπηρεσίας μας, με θέμα «Διακοπή άδειας ανατροφής τέκνου στην περίπτωση μακροχρόνιας αναρρωτικής άδειας ή επαπειλούμενης κύησης» που εστάλη στις 27/10/2017 και αναφερόταν και στους ΟΤΑ α΄ βαθμού, διεκπεραιώθηκε εκ παραδρομής χωρίς να είναι το σωστό.

Η Υπηρεσία μας, βάσει των οργανικών διατάξεων, δεν έχει αρμοδιότητα για την παροχή διευκρινίσεων επί θεμάτων υπηρεσιακής κατάστασης των υπαλλήλων των ΟΤΑ α΄ βαθμού, οι οποίοι και διέπονται από τις ειδικές διατάξεις του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (Ν. 3584/2007). Αρμόδια υπηρεσία για την έκδοση διευκρινιστικών εγκυκλίων επί των θεμάτων αυτών είναι το Υπουργείο Εσωτερικών.

Σε κάθε περίπτωση δεδομένου ότι οι διατάξεις του άρθρου 60 του Ν. 3584/2007 είναι όμοιες με τις αντίστοιχες διατάξεις του άρθρου 53 του Ν. 3528/2007 για τη χορήγηση της άδειας ανατροφής, τα αναφερόμενα στην ως άνω εγκύκλιο της Υπηρεσίας μας θα μπορούσαν να τύχουν εφαρμογής και στους υπαλλήλους των ΟΤΑ α΄ βαθμού.

Ουδείς λόγος ανησυχίας λοιπόν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here