Ξεκίνησε η τοποθέτηση πινακίδων στις εισόδους των κοινοτήτων Λάγκας και Μελάνθιου και θα συνεχιστεί στον Γέρμα, το Παλαιό Κωσταράζι και τη Νίκη, τα πέντε Μαρτυρικά Χωριά του Δήμου Άργους Ορεστικού. 

May be an image of tree, road and text that says "Λάγγα Λάγκα Μαρτυρικό Χωριό Lagka Martyric Village Π.Δ. 32ф.Ε.Κ. 59/A/12-3-2020"

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού συμμετέχει στο Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδας περιόδου 1940-1945 «Ελληνικά Ολοκαυτώματα», το οποίο έχει σκοπό τη διατήρηση άσβεστης της ιστορικής μνήμης, την καταδίκη των θηριωδιών εκείνης της περιόδου, τη διεκδίκηση των ηθικών και υλικών αποζημιώσεων και την ανάδειξη μηνυμάτων ειρήνης, φιλίας και συναδέλφωσης των λαών.

May be an image of road and tree

Με ατράνταχτο επιχείρημα το βαρύ ιστορικό φορτίο με θύματα και καταστροφές που φέρουν οι παραπάνω περιοχές και το οποίο τεκμηριώνεται από την ιστορική έρευνα, ο Δήμος Άργους Ορεστικού κατέβαλε σημαντική προσπάθεια για την αναγνώριση των πέντε μαρτυρικών κοινοτήτων και πλέον στοχεύει στην ανάδειξή τους καθώς και της ιστορίας τους.

May be an image of road and text that says "Μελάνθιο Μαρτυρικό Χωριό Melanthio Martyric Village Π.Δ. ф.Ε.Κ. 54/A/2-4-2019"
May be an image of road and text that says "Μελάνθιο Μαρτυρικό Χωριό Melanthio Martyric Village Π.Δ. ф.Ε.Κ. 54/A/2-4-2019"

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here