Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή στο πρόγραμμα για την άμεση στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία στη Δυτική Μακεδονίας. Όπως είπε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καστοριάς, Μπάμπης Καραταγλίδης, μιλώντας στον Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93.6, oι αιτήσεις συνολικά ανήλθαν σε 4.757, και πλέον μπαίνουν στη διαδικασία αξιολόγησης.

Το πρόγραμμα εκπονήθηκε από την ειδική υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και εθνικούς πόρους.

Το πρόγραμμα για τις επιχειρήσεις που με τροποποίηση του προϋπολογισμού του έφτασε συνολικά στα 40 εκατομμύρια ευρώ, από 10 εκατομμύρια ευρώ που προβλεπόταν αρχικά, ολοκληρώθηκε στις 11 Νοεμβρίου, δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερες επιχειρήσεις που έχουν πληγεί να στηριχθούν με ευρωπαϊκά κονδύλια, για να αναπληρώσουν μέρους του τζίρου τους που έχασαν λόγω του COVID19, είτε αυτές παρέμειναν κλειστές, είτε έχασαν μεγάλο μέρος της δραστηριότητάς τους, το τρέχον έτος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here