Δεύτερη μέρα του νέου χρόνου σήμερα, τρίτη και τελευταία μέρα του Αργείτικου Πρωτοχρονιάτικου Καρναβαλιού, που ανήκει μόνο στις γυναίκες!

Για το λόγω αυτό η κεντρική πλατεία της πόλης πλημμύρισε από νωρίς το απόγευμα, με γυναίκες που μεταμφιέστηκαν, τηρώντας κατά γράμμα το έθιμο που προστάζει να αφήνουν στην άκρη όλες τις ασχολίες και να γλεντούν με τη μαγκούρα στο χέρι – εξού και πατερίτσα– απαγορεύοντας σε κάθε άνδρα να εισβάλλει στο χορό και το γλέντι τους.

Η πατερίτσα είναι και η ημέρα που ολοκληρώνει το τριήμερο Αργείτικο καρναβάλι και πρέπει να υπογραμμίσουμε πως είναι η μέρα που οφείλει τα τελευταία χρόνια την ύπαρξη του το έθιμο αυτό, καθώς οι Αργείτισσες είναι εκείνες που κράτησαν σε χρόνους δύσκολους ζωντανή την παράδοση, ώστε να φτάσει τις δυο τελευταίες δεκαετίες να γνωρίσει και πάλι μεγάλη άνθηση!

Κατά την διάρκεια του γλεντιού των γυναικών στην πλατεία του Άργους Ορεστικού, προσφέρθηκαν με μέριμνα του Δήμου, τσιγαρίδες και κρασί σε κάθε παρευρισκόμενο!

Πριν ξεχυθούν όμως στους δρόμους του Άργους Ορεστικού, οι μεταμφιεσμένες γυναίκες, ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών, ο Αη Βασίλης, ξεκίνησε από το δημαρχείο της πόλης με ένα σορό παιδιά να τον ακολουθούν για να πάρουν το δώρο τους στο πνευματικό κέντρο, όπου ήταν και ο τελικός σταθμός της χορευτικής τους γιορτινής πορείας!

Άλλος ένα Αργείτικο καρναβάλι περνάς στην τοπική ιστορία, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, εφόδια για όποια δυσκολία ίσως προκύψει μέσα στο 2018 καθώς και προσμονή για το επόμενο που φυσικά θα πραγματοποιηθεί την Πρωτοχρονιά του 2019!

Δείτε ένα σύντομο βίντεο από τον κο Σάκη Καρανικόλα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here