Μέχρι τις 11 Ιανουαρίου θα πρέπει οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης να υποβάλουν αιτήσεις στην πλατφόρμα που θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα

Από 80 έως 650 ευρώ θα κυμαίνεται το επίδομα θέρμανσης που θα καταβληθεί φέτος σε χιλιάδες νοικοκυριά  σύμφωνα με τα όσα προβλέπει απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Το επίδομα θα χορηγηθεί όχι μόνο σε όσους θα προμηθευτούν πετρέλαιο για τη θέρμανσή τους αλλά και σε όσους θα χρησιμοποιήσουν φυσικό αέριο και υγραέριο.
Επιπλέον, θα καταβληθεί και σε νοικοκυριά που διαμένουν σε ορεινές περιοχές με πληθυσμό μέχρι 2.500 κατοίκους και χρησιμοποιούν καυσόξυλα και βιομάζα (pellet) για τη θέρμανσή τους.

Δικαιούχοι
 Τo επίδομα θέρμανσης θα χορηγηθεί σε φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή σε πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα, τα οποία για τη θέρμανσή τους καταναλώνουν πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης ή φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα ή βιομάζα (πέλετ) και πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:

Το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο ή υπόχρεο σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και τα 20.000 ευρώ για έγγαμο υπόχρεο ή τους έγγαμους ή τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης .
Το όριο των 20.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε τέκνο που βαρύνει τον υπόχρεο.
Για τη μονογονεϊκή οικογένεια το συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 22.000 ευρώ. Το όριο αυτό προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο μετά το πρώτο.

Η συνολική αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 130.000 ευρώ για τους άγαμους, τους υπόχρεους σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και το ποσό των 250.000 ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Ποιοι εξαιρούνται

α) Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία αναγράφονται στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων ως εξαρτώμενα μέλη του υπόχρεου.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here