Ο Νίκος Χαρδαλιάς στο χθεσινό μήνυμα άρσης των μέτρων στη Μεσοποταμίας ευχαρίστησε τον δήμο Καστοριάς για τη βοήθεια του για το πραγματικά δύσκολο έργο της διαχείρισης του lockdown. Σωστά έπραξε.

Δεν έγινε, όμως, καμία αναφορά τόσο στην Περιφέρεια, όσο και στην Αντιπεριφέρεια.

Αν ήταν παράλειψη δεκτό. Η αναφορά, πάντως, του κ. Χαρδαλιά στην Μεσοποταμία ήταν μελετημένη. Εμπεριείχε συναισθηματική φόρτιση και γνώση της πίεσης που δέχθηκαν οι άνθρωποι, η κοινωνία της Μεσοποταμίας. Περιλάμβανε και μια ξεκάθαρη απολογία για το ότι κανένα μεγάλο κεφάλι δεν επισκέφτηκε την Καστοριά. Αν είναι δεκτή η συγγνώμη θα το κρίνουν άλλοι. Έξι χωριά, συγκεκριμένα.

Αν ήταν δήλωση, σημαίνει πως υπάρχει πρόβλημα.

Όπως και να έχει η αρρυθμία στη διοίκηση του τόπου ή η επιλεκτική αντιμετώπιση των κρίκων της αλυσίδας της τοπικής αυτοδιοίκησης από την Αθήνα, είναι θέμα. Όχι για πρωινάδικο, αλλά ουσίας.

Tο lockdown τελείωσε αφήνοντας πληγές. Δημιούργησε και συσσώρευσε προβλήματα. Οικονομικά και κοινωνικά.

Και στο βάθος ξεπροβάλει οικονομική κρίση. Στην ήδη καταρρακωμένη οικονομία της Καστοριάς η νέα ύφεση θα λειτουργήσει σωρευτικά. Για τους πυλώνες της μικροοικονομίας μας τα προβλήματα είναι γνωστά και μεγάλα. Επίσης άλυτα.

Η καταγραφή των επιπτώσεων από την επέλαση του «εχθρού», θα είναι σκληρή. Νέα λουκέτα, δυσβάσταχτα χρέη, περισσότερη φτώχεια, απόγνωση.

Η διαχείρισή τους απαιτεί διοικητικό… συγχρωτισμό, εντός και εκτός των τειχών.

Θα μετρηθούμε όλοι. Όπως λέει κι ο λαός, ποιος την πέτρα στύβει και ποιος την τρίχα σχίζει… Κοντός ψαλμός.

Μάρκος Πετρόπουλος

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. “ΜΠΛΕΞΑΝΕ” ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ………….ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΦΙΛΕ, ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΟΡΟΥΣ LIFE STYLE , ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here