Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RIA, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δεξαμενή καυσίμων

Τεράστια έκρηξη σημειώθηκε στη γέφυρα στο Στενό του Κερτς, μεταδίδουν ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με το Reuters.

Η γέφυρα θεωρείται στρατηγικής σημασίας, καθώς αποτελεί σημαντική οδό υλικοτεχνικής προμήθειας για τις ρωσικές δυνάμεις στην Κριμαία και για τις ουκρανικές περιοχές που έχουν καταλάβει οι Ρώσοι, ενώ ταυτόχρονα έχει αναδειχθεί σε σύμβολο της ρωσικής κατοχής. Μάλιστα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν εγκαινίασε προσωπικά τη γέφυρα, τέσσερα χρόνια μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Ουκρανίας από τη Ρωσία. Το έργο κόστισε δισεκατομμύρια.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δεξαμενή καυσίμων στη γέφυρα στη χερσόνησο της Κριμαίας.

Βίντεο από την περιοχή δείχνουν τρένο να καίγεται και τμήματα του δρόμου να έχουν καταρρεύσει. Στις φλόγες έχουν τυλιχθεί τουλάχιστον δύο σιδηροδρομικά βαγόνια ενός τρένου, ενώ υπάρχει έντονος μαύρος καπνός.

Άνθρωποι στην περιοχή αναφέρουν ότι η έκρηξη, που ακούστηκε αρκετά χιλιόμετρα μακριά, σημειώθηκε γύρω στις 6 το πρωί του Σαββάτου, ενώ ένα τρένο διέσχιζε τη γέφυρα. Κάποιες άλλες εικόνες δείχνουν μια δεύτερη φωτιά.

Διακοπή της κυκλοφορίας στην οδική και σιδηροδρομική γέφυρα

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην οδική και σιδηροδρομική γέφυρα, που άνοιξε το 2018 κι έχει σχεδιαστεί για τη σύνδεση της χερσονήσου Κριμαίας με το δίκτυο συγκοινωνιών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Δεξαμενή καυσίμων πήρε φωτιά σε έναν από τους τομείς της γέφυρας της Κριμαίας», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων, χωρίς να διευκρινίσει τι την προκάλεσε.

«Οι αψίδες για τη διέλευση των πλοίων δεν υπέστησαν ζημιά», μετέδωσε το RIA.

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here