Νέες εντάσεις στην πολιτική σκηνή της χώρας έφερε η παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κοζάνη, που σημαδεύτηκε από την ιδιαίτερα «θερμή» υποδοχή που του επιφύλασσαν εργαζόμενοι σωματείων, έξω από το κέντρο Δυτικής Μακεδονίας.

Ο πρωθυπουργός ταξίδεψε στην πόλη για το πρώτο Περιφερειακό Συνέδριο, με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση, όμως από την έλευσή του τα πράγματα «μύριζαν» μπαρούτι.

Οι εργαζόμενοι τις ΔΕΗ Κοζάνης, θέλοντας να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους για τις εξελίξεις στην εταιρίας, εμφανίστηκαν έξω από το κέντρο κρατώντας ένα φέρετρο.

Αμέσως μετά άναψαν επικίνδυνα τα «αίματα». Διαδηλωτές θέλησαν να προσεγγίσουν τον χώρο του συνεδρίου πράγμα που δημιούργησε ιδιαίτερη ένταση.

kozani

(Πηγή φωτογραφιάς kozan.gr)

ENTASH 2

(Πηγή φωτογραφιάς kozan.gr)

Συγκεντρωμένοι και αστυνομία ήρθαν στα χέρια και τελικώς οι διαμαρτυρόμενοι δεν κατάφεραν να σπάσουν τον κλοιό και να εισέλθουν στον χώρο.

Ο Τσίπρας εισπράττει τα επίχειρα της αναξιόπιστης πολιτικής του, σχολίασε η ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία στηλίτευσε τις «άγριες» εικόνες που συνόδευσαν την παρουσία του πρωθυπουργού στην πόλη, τονίζοντας πως «εισπράττει τα επίχειρα της αναξιόπιστης πολιτικής του», ενώ παράλληλα έκανε λόγο για πολίτες που ζητούν αξιοπιστία από τον πολιτικό κόσμο.

«Γι’ αυτό όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε τις μονάδες της Δ.Ε.Η. στο Αμύνταιο έγινε δεκτός με σεβασμό και είχε ουσιαστικό διάλογο μαζί τους για τα προβλήματα και τις λύσεις που προτείνει. Αυτό ίσχυσε και όταν οι απόψεις τους ήταν διαφορετικές», τόνισε σε ανακοίνωσή του το κόμμα, θέλοντας να αντιπαραβάλει τις εικόνες.

«Αντιθέτως, ο κ. Τσίπρας που έχει εξαπατήσει την κοινωνία με ψέματα, δεν γίνεται πλέον αποδεκτός ως συνομιλητής. Απομονώνεται από τους πολίτες και αντιδρά με αυταρχισμό», επεσήμανε το κόμμα ολοκληρώνοντας.

ENTASH 3

(Πηγή φωτογραφιάς kozan.gr)

ENTASH 1

(Πηγή φωτογραφιάς kozan.gr)

Το ΚΚΕ καταδίκασε την αστυνομική βία

Την ίδια ώρα, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος στάθηκε στην αντιμετώπιση της κατάστασης από τις δυνάμεις ασφαλείας καταδικάζοντας την «απαράδεκτη επίθεση ΜΑΤ στην Κοζάνη, κατά της συγκέντρωσης εργατικών σωματείων και φορέων της περιοχής, με συνέπειες τον τραυματισμό αρκετών διαδηλωτών και την προσαγωγή ενός».

Σε σχόλιό του το κόμμα επεσήμανε ότι «οι εργαζόμενοι της Κοζάνης, τα σωματεία και οι ενώσεις τους, καλούσαν σε συγκέντρωση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, την ώρα που πραγματοποιούταν συνέδριο για τη λεγόμενη «παραγωγική ανασυγκρότηση» της περιοχής και της χώρας, όπως έχουν κάθε δικαίωμα κι όχι μόνο τους απαγορεύτηκε η προσέγγιση του χώρου του συνεδρίου, αλλά δέχθηκαν και την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας».

«Οι εργαζόμενοι, ο λαός, οφείλουν να συνεχίσουν και να δυναμώσουν τους αγώνες τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου, καθώς και στον αυταρχισμό και την καταστολή που τη συνοδεύουν», καταλήγει το ΚΚΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here