Σε απίστευτες αποκαλύψεις προχωρούν πρώην διαχειριστές της ιστοσελίδας για τον τρόπο εργασίας τους – Έβλεπαν 1.200 βίντεο την ημέρα, πάθαιναν «εξάντληση», «κρίσεις πανικού» ενώ είχε επιπτώσεις και στη σεξουαλική τους ζωή – Υποστηρίζουν ότι έβρισκαν δικαιολογίες για να μην αφαιρούν περιεχόμενο

Σε αποκαλύψεις για τον τρόπο εργασίας τους προχωρούν εργαζόμενοι, πρώην διαχειριστές του Pornhub, μετά τη μήνυση που κατέθεσαν 40 γυναίκες κατά της ιδιοκτήτριας MindGeek για σεξουαλική εκμετάλλευση και ζητούν 80 εκατομμύρια δολάρια.

Το κουβάρι των αποκαλύψεων ξεκίνησε όταν οι γυναίκες, μοντέλα στο επάγγελμα, κατήγγειλαν ότι εξαναγκάστηκαν σε βιντεοσκόπηση σκηνών πορνό από την εταιρεία Girls Do Porn.

Εργαζόμενοι στην MindGeek, με έδρα το Μόντρεαλ του Καναδά, καταγγέλλουν ότι έπρεπε να βλέπουν έως και 1.200 βίντεο την ημέρα, περνώντας ώρες κατηγοριοποιώντας τις πράξεις σεξ και των φετίχ, ενώ επέβλεπαν «ύποπτο» περιεχόμενο, από κουταβάκια που βασανίζονταν μέχρι θανάτου μέχρι βίντεο με κακοποίηση παιδιών, βιασμούς και αιμομιξίες.

Έβρισκαν περίεργες δικαιολογίες για να μην αφαιρούν βίντεο

Το Pornhub, με 42 δισεκατομμύρια views το 2019, θεωρείται η μεγαλύτερη ιστοσελίδα πορνογραφικού υλικού. Πρώην υπάλληλοι αναφέρουν ότι οι οδηγίες ήταν ελαστικές και η δουλειά τους ήταν να βρίσκουν «περίεργες δικαιολογίες» για να μην αφαιρούν βίντεο. Μιλούν μάλιστα για διευθυντές που δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν, ενώ αναφέρουν ότι χρειαζόταν πολύς χρόνος για να αναφέρουν και να αφαιρέσουν προβληματικό περιεχόμενο.

Μάλιστα μίλησαν για υποχρεωτική παρακολούθηση 400 βίντεο την ημέρα, κάτι που οδηγούσε σε «κρίσεις πανικού» μια μερίδα προσωπικού, που ήταν υπό «επίβλεψη» και ένιωθαν ότι δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τόσο αμφίβολο περιεχόμενο.

Οι διαχειριστές που δεν κάλυπταν τις ποσοστώσεις τίθεντο εκτός, ενώ άλλοι υπέφεραν από «εξάντληση» από την παρακολούθηση της πορνογραφίας. Ορισμένοι ανέφεραν ότι έπαψαν να έχουν σεξουαλική ορμή, ενώ άλλοι αναφέρουν ότι απέκτησαν μεγαλύτερη.

Σειρά αποκαλύψεων για την πορνογραφική ιστοσελίδα

Ο τρόπος εργασίας είναι η τελευταία μιας σειράς αποκαλύψεων για τον τρόπο που λειτουργεί η σελίδα πορνογραφιού περιεχομένου. Στις 15 Δεκεμβρίου, η ιδιοκτήτρια εταιρεία MindGeek δέχθηκε μήνυση 80 εκατομμυρίων δολαρίων από 40 γυναίκες γα σεξουαλική εκμετάλλευση.

Στις 14 Δεκεμβρίου, η ιστοσελίδα αναγκάστηκε να απομακρύνει 10 εκατομμύρια βίντεο, την πλειοψηφία του περιεχομένου του, από μη προσδιορισμένες πηγές, μετά από ρεπορτάζ των New York Times που αποκάλυπτε ότι έβγαζαν κέρδη από παιδιά, βιασμούς και ιστορίες εκδίκησης. Στη συνέχεια, οι εταιρείες πιστωτικών καρτών Visa, Mastercard και Discover διέκοψαν τους δεσμούς τους. Οι χρήστες εξακολουθούν να μπορούν να πληρώνουν με κρυπτονομίσματα.

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here