Πόσοι φοιτητές έκαναν την εγγραφή τους φέτος στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας – Μεγάλη “πληγή” για Κοζάνη και Γρεβενά η βάση εισαγωγής

Σχεδόν το σύνολο των νεοεισαχθέντων φοιτητών έκανε και την εγγραφή του στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας για τη νέα και ιδιαίτερα δύσκολη, λόγω της θέσπισης της βάσης εισαγωγής, ακαδημαϊκή χρονιά.

Όπως αποκαλύπτει το Kozanimedia, συνολικά, στα τμήματα των πέντε πόλεων, εγγράφηκαν 2.176 φοιτητές από τους 2.311 που εισήχθησαν φέτος, με την Κοζάνη και τα Γρεβενά (κυρίως) να έχουν πολύ λιγότερους πρωτοετείς φοιτητές, λόγω της σχετικής απόφασης του Υπουργείου Παιδείας, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Έτσι, στα τμήματα της πόλης της Κοζάνης, έχουν εγγραφεί 808 από τους 853 εισαχθέντες (2.251 οι εισαχθέντες το 2020!) και στα δυο τμήματα των Γρεβενών 82 από τους 100, ενώ πέρυσι είχαν περάσει 600 φοιτητές.

Στην Πτολεμαϊδα, στα δυο τμήματα, έχουν κάνει την εγγραφή τους 253 φοιτητές και φοιτήτριες, από τα 260, συνολικά, άτομα.

Σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα, τον οποίο αποκαλύπτει το Kozanimedia, για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, έχουν εγγραφεί:

ΠΟΛΕΙΣΑριθμός εγγραφέντων
Κοζάνη808
Φλώρινα598
Γρεβενά82
Καστοριά435
Πτολεμαΐδα253
ΣΥΝΟΛΟ2176

Ασφαλώς, το ζητούμενο, πλέον, είναι να δούμε πόσοι από τους παραπάνω εγγεγραμμένους ήδη φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας θα έρθουν και θα φοιτήσουν σε κάθε τμήμα και πόλη, αλλά και τι θα συμβεί τη φετινή χρονιά με το καθεστώς των μετεγγραφών, που αποτελεί μια πάγια “πληγή” για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Πηγή: kozanimedia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here