Σύγχυση και εκνευρισμό δημιούργησε η χθεσινή ανακοίνωση μηδενικών κρουσμάτων στην Καστοριά, η οποία έρχεται σε συνέχεια του… ενός και μονό κρούσματος το Σάββατο.

Κι όλα αυτά με την Καστοριά να μπαίνει από σήμερα στο επίπεδο 3, αυξημένης επιτήρησης μαζί με Αττική, Αχαϊα, Ζάκυνθο, Ηράκλειο, Θήρα, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Κύθνο, Λέσβος, Μύκονος, Πέλλα, Σάμο, Τρίκαλα αλλά και τη γείτονα Κοζάνη.

Από εχθές νωρίς το πρωί, φούντωναν οι πληροφορίες για σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή μας, με το Άργος Ορεστικό να δείχνει επιβαρυμένο και τα συνολικά κρούσματα στο νομό, να ξεπερνούν ακόμη και τα 30.

Κάτι που όμως που δεν επιβεβαιώθηκε στην απογευματινή έκθεση του ΕΟΔΥ, με Θεσμικούς της Καστοριάς να κάνουν λόγο είτε για… κυριακάτικη ραστώνη του ΕΟΔΥ, είτε για ολιγωρία της Κοζάνης.

Σε επικοινωνία της sentra.com.gr, με παράγοντα της Καστοριάς, επιβεβαιώσαμε την άνοδο των κρουσμάτων – αποτελεσμάτων, τα οποία όμως αργούν, όπως μας είπε, να… κατέβουν στην Αθήνα.

«Το φορτίο είναι υψηλό» μας ενημερώνει έτερος αιρετός της Καστοριάς, φοβούμενος για δυσανάλογα μεγάλη ανακοίνωση κρουσμάτων σήμερα Δευτέρα στην έκθεση του ΕΟΔΥ, ικανή, όπως είπε, να σπείρει πανικό…

Την ίδια στιγμή, πέντε πολυσύχναστα καφέ μπαρ της Καστοριάς και του Άργους προχώρησαν σε προληπτική αναστολή λειτουργίας, δείχνοντας περίσσια υπευθυνότητα. Την ίδια με αρκετούς συμπολίτες μας που είχαν τα αντανακλαστικά και το αίσθημα… ατομικής ευθύνης να προχωρήσουν σε οικειοθελή κατ’ οίκον περιορισμό, κι ας μας δείχνει ο ΕΟΔΥ «καθαρούς»…

Σήμερα, όπως όλα δείχνουν, θα είναι μια κρίσιμη μέρα. Θα δοκιμαστεί η Καστοριά, της οποίας η «βαλβίδα» αποσυμπίεσης είναι έτσι κι αλλιώς έτοιμη να εκραγεί.

Και μέσα σε όλα τα… φαιδρά, αναμένουμε και την τοποθέτηση των φορέων απέναντι στην αδυναμία της κεντρικής διοίκησης να ενημερώνει σε πρώτο χρόνο τους τοπικούς άρχοντες για το τι συμβαίνει στον τόπο μας.
sentra.com.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΝΑΤΣΟΥΛΗ

Δ. Σαββόπουλος: «Αιφνιδιαστήκαμε από τα μέτρα, υπάρχουν όμως πολλά κρούσματα» – Τι λέει για τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ

«Δεν υπήρχε ενημέρωση. Η τοπική Αυτοδιοίκηση θα έπρεπε να ήξερε τι θα αλλάξει, τουλάχιστον μια δύο μέρες πριν. Αιφνιδιαστήκαμε. Είναι μια τακτική να ενημερώνει μέσω της συνέντευξης ο κ. Χαρδαλιάς, έπρεπε όμως να υπάρξει ένα έγγραφο. Και ακόμη δεν έχει έρθει η εγκύκλιος!» είπε ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δημήτρης Σαββόπουλος, στον Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93.6 και συμπλήρωσε: «Οφείλουμε να ακούσουμε τους επιστήμονες και να πορευτούμε με αυτά που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ. Μας προκάλεσε βέβαια εντύπωση, με τα δεδομένα της Παρασκευής, να μπαίνουμε στην κατηγορία 3 μαζί με Γιάννενα, Πέλλα κ.λπ. που έχουν σταθερά πολλά κρούσματα. Θεωρώ ότι μπορούσαμε να μπούμε τουλάχιστον στην κατηγορία 2».

Αναφορικά με τα κρούσματα, είπε πως υπάρχουν και δεν έχουν αναφερθεί. «Μoυ προκαλεί εντύπωση, επικοινώνησα τόσο με το εργαστήριο στην Κοζάνη όσο και τον ΕΟΔΥ. Σήμερα θα βγει πιθανότητα συγκεντρωτικό, αρκετά μεγάλος και ανησυχητικός αριθμός. Εκτιμώ ότι θα δημιουργήσει πρόβλημα αν ανακοινωθούν όλα μαζί».

Για τις καταλήψεις που ξεκίνησαν σήμερα σε λύκεια της Καστοριάς, ο κ. Σαββόπουλος είπε ότι τα αιτήματα είναι δίκαια, εξηγώντας ότι υπάρχουν τμήματα με μεγάλο αριθμό μαθητών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here