Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η 1η Κοινή Συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων των δύο συνδέσμων του κλάδου, του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς “Προφήτης Ηλίας” και του Συνδέσμου Ελλήνων Γουνοποιών. 

Στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον κλάδο και την ανάληψη κοινών δράσεων, με πρώτη την κοινή επεξεργασία του προτεινόμενου από την Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας επιχειρησιακού σχεδίου για τον κλάδο της γούνας προκειμένου στη συνέχεια να κατατεθούν από κοινού οι προτάσεις – παρατηρήσεις των δύο φορέων.

Τα μέλη συμφώνησαν στην αναγκαιότητα σύνταξης ενός κώδικα δεοντολογίας για τη συμπεριφορά των γουνοποιών, και επανέφεραν το θέμα της εκπροσώπησης του κλάδου από την Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας. 

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών, αν και δεν θα συμμετέχει στη διοργάνωση του FurFestival που ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς, δήλωσε ότι θα το στηρίξει καθώς πάντα τάσσεται υπέρ οποιασδήποτε προσπάθειας  να επιτευχθούν θετικά αποτελέσματα για τον κλάδο. 

Τέλος, αναγνωρίζοντας τη σημασία της επένδυσης στα νέα παιδιά, συμφωνήθηκε η σύνταξη ενός κοινού σχεδίου δράσεων για τη γνωριμία των μαθητών στα σχολεία με τον κλάδο της γούνας.

Ήδη τα δύο διοικητικά συμβούλια κανόνισαν η επόμενη κοινή συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί στα γραφεία του ΣΕΓ την ερχόμενη Παρασκευή 29 Ιουλίου και εκδήλωσαν την πρόθεση ανάλογες κοινές συνεδριάσεις να πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου από κοινού να προγραμματίζονται ενέργειες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου.

 

Με Εκτίμηση

 Για τις Διοικήσεις

 

                Ο Πρόεδρος του Σ.Γ.Κ.                            Ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.

                Κορεντσίδης Ιωάννης                          Σαλαγιάννης Κωνσταντίνος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here