Τι ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης – Ποια είναι η πιθανή ημερομηνία

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το άνοιγμα των πρακτορείων ΟΠΑΠ.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης για το νέο πλαίσιο του lockdown όπως προκύπτει μετά και τις χθεσινές ανακοινώσεις που σηματοδότησαν μερική «χαλάρωση» των μέτρων από το ερχόμενο Σάββατο, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, είπε ότι δεν δόθηκε έγκριση από την Επιτροπή στην πρόταση του Υπουργείου για να ανοίξουν από την προσεχή Δευτέρα, προσθέτοντας ότι θα επανεξεταστεί το εν λόγω θέμα την ερχόμενη εβδομάδα.

Η κυβέρνηση, μάλιστα, φαίνεται πως ζήτησε να ανοίξουν και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ την ερχόμενη Δευτέρα, ωστόσο αυτό δεν έγινε δεκτό από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες, εξετάζεται η επαναλειτουργία των πρακτορείων στις 12 Απριλίου, ωστόσο αυτή η ημερομηνία θα πρέπει να επιβεβαιωθεί από τις αποφάσεις της κυβέρνησης και των ειδικών.

Πάντως, η διοίκηση του ΟΠΑΠ σε τηλεδιάσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα ανέφερε ότι η 12η Απριλίου είναι αυτή τη στιγμή η πιο πιθανή ημερομηνία για την επαναλειτουργία των πρακτορείων, σημειώνοντας ωστόσο ότι ακόμη δεν υπάρχει απόφαση, ούτε επίσημη ενημέρωση.

Τα περίπου 4.000 πρακτορεία ΟΠΑΠ σε όλη τη χώρα απασχολούν σήμερα συνολικά περί τους 20.000 εργαζόμενους. Σημειώνεται ότι τα πρακτορεία ΟΠΑΠ στην Αττική παραμένουν κλειστά εδώ και πέντε μήνες, όπως και στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αφού δεν λειτούργησαν ούτε κατά τα μικρά χρονικά διαστήματα που λειτούργησε το λιανεμπόριο με περιοριστικά μέτρα.

Πηγή: newmoney.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here