Την  επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, πριν ή μετά το Πάσχα στην περιοχή, ανακοίνωσε ??ε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Κοζάνης,ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης.

Ο  Περιφερειάρχης έκανε γνωστό επίσης ότι θα έχει μία νέα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό το επόμενο εικοσαήμερο για να συζητηθούν με περισσότερες λεπτομέρειες σημαντικά θέματα που αφορούν την Δυτική Μακεδονία.

 Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «κατά την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην  περιοχή για την λειτουργία του  Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας, θα υπάρξουν και ανακοινώσεις που θα αποκαθιστούν αδικίες και θα δίνουν στην Περιφέρεια αυτό που της ανήκει».

Κατά τη συζήτηση πάντως που πραγματοποιήθηκε  χθες Τετάρτη στην Θεσσαλονίκη , με αφορμή την επίσημη ανακοίνωση της λειτουργίας του Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας, τέθηκαν στον Πρωθυπουργό και άλλα αναπτυξιακά θέματα που αφορούν την ενέργεια, την επιχειρηματικότητα, το περιβάλλον και τις υποδομές, ενώ μέσα στα θέματα υψηλής προτεραιότητας για τον Περιφερειάρχη θεωρείται και αυτό που έχει να κάνει με την θέσπιση ειδικού τιμολογίου της ΔΕΗ.

Στη συνέντευξη του στην ΕΡΤ  Κοζάνης, ο κ. Καρυπίδης ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που έχει δείξει  σχετικά με την λειτουργία του Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής που θα ξεκινήσει και ως «πιλοτική πολιτική» , προκειμένου να επεκταθεί σε όλη την χώρα.

Στάθηκε τέλος στην θετική εξέλιξη που διαμορφώθηκε, από την απόφαση να συμμετέχει το ίδιο το κράτος μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στο  Ταμείο Ανάπτυξης,αντί για το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης –Ε.Τ.Ε.ΑΝ- που είχε ορισθεί αρχικά.

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ – ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης Μαυρίδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here