Πονοκέφαλο προκαλεί το νέο κυβερνητικό σχήμα σε επιτελεία του νομού Καστοριάς, καθώς μετά το χθεσινό ανασχ??ματισμό απομακρύνθηκαν πρόσωπα, με τα οποία τον τελευταίο καιρό είχαν γίνει σημαντικές επαφές

για τη δρομολόγηση διάφορων σημαντικών θεμάτων που απασχολούν την περιοχή μας!

Ας αρχίσουμε από το ότι η τοπική βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπήκε τελικά στην κυβέρνηση, όπως αρχικά έκαναν λόγο διάφορα δημοσιεύματα, ενώ από νωρίς χθες το απόγευμα η ΣΕΝΤΡΑ είχε αναφέρει πως δεν θα της δοθεί στην παρούσα φάση κάποια θέση σε υπουργείο. Αν, τελικά, η κ Τελιγιορίδου είχε μπει σε κάποιο υπουργείο ίσως να λυνόταν πιο εύκολα κάποια δύσκολα θέματα του νομού ή έστω να προχωρούσε η δρομολόγηση τους. Επίσης, το γεγονός οτι στο νέο κυβερνητικό σχήμα δεν υπάρχει κανένα στέλεχος προερχόμενο από τη Δυτική Μακεδονία είναι, προφανώς, κάτι που δεν μπορεί να το δει ευχάριστα κανείς!

Η απομάκρυνση του Πάνου Σκουρλέτη από τα θέματα ενέργειας είναι κάτι που δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά, όχι μόνο για την τύχη της ΔΕΗ και των εργαζομένων της, που μεγάλος αριθμός απασχολείται στη Δυτική Μακεδονία, κυρίως στο Νομό Κοζάνης, αλλά και τι μέλλει γενέσθαι με την παροχή αερίου σε περιοχές του Νομού μας. Μόλις προχθές, Πέμπτη, ο πρώην υπουργός Ενέργειας, πλέον, Πάνος Σκουρλέτης, ανέφερε σε επίσκεψη του στη Δυτική Μακεδονία, ότι έχει προβλεφθεί η παροχή φυσικού αερίου σε ΄Καστοριά, Άργος Ορεστικό και άλλες περιοχές μας, από τον αγωγό TAP με τον οποίο συνδέονται και σημαντικά ανταποδοτικά έργα. Το ερώτημα είναι, αν η παροχή αυτή έχει πάρει το δρόμο της χωρίς επιστροφή ή θα μπει σε περιπέτειες και θα χρειαστεί νέος κύκλος επαφών για επανένταξη.

Επίσης, η απομάκρυνση του αμφιλεγόμενου Νίκου Φίλη από το υπουργείο Παιδείας, γεννά ερωτηματικά, καθώς φορείς του νομού μας, μετά από επαφές μαζί του και το επιτελείο του είχαν δρομολογήσει θέματα παιδείας για την περιοχή μας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ίδρυση Μουσικού σχολείου στο Άργος Ορεστικό, η τύχη του οποίου μπαίνει σε μέγκενη!

Από την άλλη, η διατήρηση της ηγεσίας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ως έχει, μάλλον θετική κρίνεται για την περιοχή μας, καθως πριν λίγες μέρες συζητήθηκαν σημαντικά θέματα σε συνάντηση των αγροτών του νομού μας με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου στο γραφείο της κ. τελιγιορίδου!

Ελπίζουμε να μη χρειαστεί επανεξέταση του έργου της σύνδεσης του νομού με σιδηροδρομική γραμμή, καθώς σημαντικά πρόσωπα παραμένουν στο υπουργείο Μεταφορών!

Είναι λογικό πάντως, μετά από κάθε ανασχηματισμό, να δημιουργούνται ανησυχίες, ιδίως όταν αλλάζουν πρόσωπα, που κατείχαν θέσεις νευραλγικής σημασίας για θέματα που απασχολούν τον νομό μας. Όπως είναι φυσικό κάθε νέος υπουργός, πρέπει πρώτα να ενημερωθεί για όλα τα τρέχοντα ζητήματα και περιπτώσεις, γεγονός που φέρει χρονοκαθυστερήσεις και πολλές φορές νέα ραντεβού για επανεξέταση των θεμάτων.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Παπαδόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here