Αν οι αριθμοί αποδειχθούν αρκετοί, η Νάσιοναλμανσαφτα θα γίνει η πρώτη ομάδα μετά από 50 χρόνια που θά κάνει το ριπίτ

Τη ρήση του Γκάρι Λίνεκερ για το ποδόσφαιρο ότι, δηλαδή, «22 άνδρες κυνηγούν μια μπάλα για 90 λεπτά και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί» θυμήθηκε το πρακτορείο Reuters για την παρουσίαση ενός εργαλείου που προσπαθεί βάσει των απόλυτων αριθμών να προβλέψει τον νικητή του φετινού Μουντιάλ στα γήπεδα της Ρωσίας.

Το εργελαίο Breakingviews Soccernomics, που υπολόγισε πέντε παραμέτρους, έβγαλε ως τελικό αποτέλεσμα ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο – όπως και το 2014 – θα σηκώσει η Γερμανία.

Η πρώτη παράμετρος είναι η οικονομική αξία των ομάδων, η οποία τοποθετεί στην πρώτη θέση τη Γαλλία καθώς οι τρικολόρ των Πογκμπά και Γκριεζμάν αξίζουν πάνω από 1 δισ. ευρώ.

Η δεύτερη παράμετρος αφορά το μέγεθος της χώρας και σε αυτή την περίπτωση πρωταθλήτρια κόσμου θα ήταν η Βραζιλία με τα 208 εκατομμύρια κατοίκους.

Αντίθετα η Βραζιλία θα έβγαινε δεύτερη αν κριτήριο ήταν μόνο η τηλεθέαση των αγώνων του Μουντιάλ. Πρώτη σε αυτή την περίπτωση θα ήταν η Κολομβία, οι κάτοικοι της οποίας σε ποσοστό 82% παρακολούθησαν τουλάχιστον 20 λεπτά των αγώνων του 2014.

Τέταρτη παράμετρος η συμμετοχή των κατοίκων της χώρας σε ποδοσφαιρικούς συλλόγους κάθε βαθμίδας. Πρωταθλήτρια βγαίνει η Κόστα Ρίκα καθώς στην ποδοσφαιρική της ομοσπονδία είναι καταγεγραμμένα περισσότερα από 1 εκατ. μέλη, ο μισός περίπου πληθυσμός, δηλαδή, της χώρας.

Η Γερμανία πρωτεύει μόνο στο πέμπτο στοιχείο, την κατάταξη της FIFA. Επειδή, όμως, πλασάρεται πολύ καλά και στις υπόλοιπες τέσσερις κατηγορίες – η ομάδα της αξίζει περίπου 900 εκατ. ευρώ, τα 83 εκατομμύρια κατοίκων είναι το ίδιο φανατικά με τους Βραζιλιάνους ενώ 1 στους 3 Γερμανούς είναι στους καταλόγους της εθνικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου – η Νάσιοναλμανσαφτ θα είναι, σύμφωνα με το εργαλείο Breakingviews Soccernomics, η ομάδα που θα σηκώσει τον τίτλο στον τελικό της 15ης Ιουλίου κόντρα στη Βραζιλία.

Η τελευταία φορά πάντως που εθνική ομάδα έκανε το ριπίτ σε Μουντιάλ ήταν πριν από 50 χρόνια. «Αν όμως οι αριθμοί λένε την αλήθεια, τότε η Γερμανία θα το επαναλάβει» καταλήγει το Reuters.

Δείτε ΕΔΩ το εργαλείο του Reuters και τις προβλέψεις του για την πορεία κάθε μιας από τις 32 χώρες που θα βρεθούν από τις 14 Ιουνίου στα γήπεδα της Ρωσίας.

protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here