Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας με τον συνήγορό της Αλέξη Κούγια να εξετάζει τον εντατικολόγο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου Ανδρέα Ηλιάδη που είχε αναλάβει τη νοσηλεία της μικρής Τζωρτζίνας και είχε υποψιαστεί, όπως ο ίδιος έχει καταθέσει, πως η κατηγορούμενη μητέρα μπορεί να πάσχει από τη διαταραχή του συνδρόμου Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου και εξ’ αυτού του λόγου μπορεί να κάνει κακό στο παιδί της.

Μάλιστα, πριν από λίγο ο κ. Κούγιας ανακοίνωσε στο ακροατήριο πως εκδόθηκε παραπεμπτικό βούλευμα για την εντολέα του προκειμένου να δικαστεί για τους θανάτους και της Μαλένας και της Ίριδας, ενώ με αφορμή την αναφορά του κ. Ηλιάδη ότι δεν κατέστη δυνατό να αποκλειστεί η εκδοχή η κατηγορούμενη να πάσχει από σύνδρομο Μινχάουζεν, ο συνήγορος ζήτησε τη διακοπή της δίκης για να διοριστούν δύο πραγματογνώμονες ψυχίατροι από το δικαστήριο προκειμένου να διαπιστώσουν εάν η Ρούλα Πισπιρίγκου πάσχει από το συγκεκριμένο σύνδρομο.

«Η διαταραχή αυτή περιγράφεται στα συγγράμματα. Όπως έχω πει στη διαφορική διάγνωση ετέθη και η περίπτωση της διαταραχής Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου. Και επειδή η διαταραχή αυτή θεωρείται κακοποίηση παιδιού και εγώ ήμουν ο θεράπων ιατρός του παιδιού έπρεπε να ασχοληθώ με μικρούλα όπως και έκανα», είπε νωρίτερα ο κ. Ηλιάδης, ο οποίος ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα για να εξεταστεί αφού ο κ. Κούγιας του είχε πει πριν την έναρξη της δίκης: «Είστε εδώ για να καταθέσετε και όχι να δίνετε συνεντεύξεις σαν την Κατίνα. Σε λίγο θα αρχίσετε να καταθέτετε και θα κλάψετε».

Η δίκη συνεχίζεται. protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here