Στην αφετηρία της επίπονης διαδικασίας για την προετοιμασία του ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν μπήκε ο Μέγας Αλέξανδρος, πραγματοποιώντας το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου την πρώτη του μάζωξη στο γήπεδο της Ποριάς, όπου η διάθεση των ποδοσφαιριστών του και του προπονητικού του τιμ για σκληρή δουλειά… ξεχείλιζε

Ρεπορτάζ – φωτογραφίες – βίντεο: Δαμιανός Δέλλιος, Δημήτρης Δέλλιος

Αν η 12η Μαΐου 2018 είναι μια μέρα ιστορικής σημασίας για τον Μέγα Αλέξανδρο Καλλιθέας, κατά την οποία- ως γνωστόν- για πρώτη φορά στα χρονικά του συλλόγου του απόκτησε το εισιτήριο συμμετοχής του στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ιστορική μέρα και το Σάββατο 4 Αυγούστου, μιας και είναι η χρονική στιγμή που, επίσης για πρώτη φορά, καλείται να κάνει πράξη κάτι καινούριο, δηλαδή, να… πλέξει τον ιστό του σε ανώτερο επίπεδο πλέον και να κάνει τα όνειρά του για την αγωνιστική περίοδο 2018-19 πραγματικότητα.

Το προκαθορισμένο ραντεβού για την πρώτη γνωριμία παλιών και νέων παικτών, αλλά και την πρώτη τους προπόνηση, ήταν για το απόγευμα στις 6, όμως, άπαντες δήλωσαν «παρών» αρκετά πριν, κάτι που δηλώνει τη διάθεσή τους για σκληρή δουλειά

Το γήπεδο της Ποριάς, που, αλήθεια είναι, ότι πριν έναν μήνα και κάτι μέρες έμοιαζε με «βοσκοτόπι», αλλά χάρη στις ακάματες προσπάθειες των μελών της διοίκησης της Καλλιθέας ήρθε στα «γράδα» του, με αποτέλεσμα να μοιάζει ικανό να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για προπόνηση αλλά και για επίσημους αγώνες, φορούσε, πράγματι, τα «καλά» του το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, φιλοξενώντας στις εγκαταστάσεις του όλο το έμψυχο δυναμικό του Μέγα Αλέξανδρου.

Έσφυζε, λοιπόν, από ζωή το γήπεδο της Ποριάς, θυμίζοντας καλές ημέρες του παρελθόντος, ενώ την όρεξη για δουλειά μπορούσε κανείς να τη διακρίνει στα πρόσωπα των παικτών του Θόδωρου Βόλτση, που αδημονούσαν να τελειώσει η διαδικασία των μετρήσεων βάρους και ύψους και να μπούνε στον αγωνιστικό χώρο για την πρώτη τους προπόνηση.

«Ήρθαμε για να μείνουμε στη Γ’ Εθνική, αλλά και να διακριθούμε», είναι το σύνθημα που επικρατεί στις τάξεις του «Μέγα Αλέξανδρου»

Αν κάποιος στο νομό Καστοριάς κόπτεται ότι γνωρίζει τη δυναμική που απορρέει από το ποδόσφαιρό του και ποιοι από τους ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων της Ε.Π.Σ.Κ. κρίνονται ικανοί για τη Γ’ Εθνική κατηγορία, τότε, αν θέλει, φυσικά, να είναι ειλικρινής, σίγουρα θα πει πως ο Μέγας Αλέξανδρος έχει αυτή τη στιγμή στο… στρατόπεδό του την «αφρόκρεμα» του Καστοριανού ποδοσφαίρου.

Η διοίκηση της Καλλιθέας, λοιπόν, κατόπιν ωρίμου σκέψεως, φρόντισε- αμέσως μετά τη λήξη της περσινής σεζόν- να διατηρήσει ό, τι καλύτερο από το υφιστάμενο έμψυχο υλικό της ομάδας, ενώ στη λογική να αποτελείται αυτή σε ποσοστό 85% από ποδοσφαιριστές Καστοριανούς, κινήθηκε στην κατεύθυνση να εντάξει στις τάξεις της τους πλέον επώνυμους παίκτες στο νομό μας, καθώς και κάποιους ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας έξω από αυτόν.

Θεωρώντας, τέλος, η διοίκηση του Μέγα Αλέξανδρου πως έπραξε το πλέον σωστό στη μεταγραφική περίοδο και ότι οι παίκτες από τους οποίους αποτελείται η ομάδα εκφράζουν σε μεγάλο βαθμό το Καστοριανό ποδόσφαιρο, πιστεύοντας σε αυτούς, στέλνει το μήνυμα πως η αγωνιστική σεζόν που όπου να’ ναι έρχεται θα προσφέρει στους φιλάθλους της περιοχής μας ιδιαίτερες συγκινήσεις και- πάνω απ’ όλα- περισσότερες χαρές παρά λύπες.

Μεγάλο «αγκάθι» το γηπεδικό…

Ο σχεδιασμός και τα πλάνα της διοίκησης της Καλλιθέας αναφορικά με τη νέα αγωνιστική περίοδο είναι, αναντίρρητα, σε καλό δρόμο, ενώ όπως διαβεβαιώνουν τα μέλη της, σε οικονομικό επίπεδο δεν θα υπάρξουν παλινδρομήσεις, όμως, αυτό που τους «πονοκεφαλιάζει» ιδιαίτερα, δεν είναι άλλο από το γεγονός πως το Ο.Α.Κ.Α Καστοριάς κρίθηκε ακατάλληλο προς χρήση.

Είναι, βεβαίως, ένα τεράστιο ζήτημα, που την ευθύνη για την «εγκατάλειψη» του γηπέδου της Καστοριάς έχει ο Δήμος, ο οποίος είναι και υποχρεωμένος να δώσει λύση το δυνατόν ταχύτερα, μιας και τα περιθώρια έχουν στενέψει.

Ωστόσο, η διοίκηση του Μέγα Αλέξανδρου πιστεύει πως τελικά θα ξεπεραστεί αυτός ο… σκόπελος και ότι δεν θα χρειαστεί να ανατρέξει σε εύρεση γηπέδου με άδεια καταλληλότητας, για να το χρησιμοποιήσει ως έδρα του.

Να τονιστεί δε, ότι άδεια καταλληλότητας για ματς σε Εθνικές διοργανώσεις διαθέτει στο νομό μας μόνο το γήπεδο του Κάστορα, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για το αν τελικά το συγκεκριμένο μεγάλο πρόβλημα του Ο.Α.Κ.Α. Καστοριάς δεν βρει λύση.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις δηλώσεις του προέδρου του Μέγα Αλέξανδρου Καλλιθέας, Πέτρου Νανά:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here