Συνάντηση των εκπροσώπων Μαρινόπουλου, Σκλαβενίτη, τραπεζών. Στόχος μια «ενδιάμεση» συμφωνία μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. Ξεκίνησε οικονομικό έλεγχο ο όμιλος Σκλαβενίτη

Με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά οι εκπρόσωποι της «Μαρινόπουλος», του ομίλου «Σκλαβενίτη» και των τραπεζών συναντήθηκαν χθες και έθεσαν επί τάπητος τους όρους και τις προϋποθέσεις για να ολοκληρωθεί η συμφωνία διάσωσης της αλυσίδας σουπέρμαρκετ. Ηδη μία από τις «προϋποθέσεις» που είχε θέσει εξ΄αρχής o όμιλος Σκλαβενίτη, ο οικονομικός, νομικός και φορολογικός έλεγχος της «Μαρινόπουλος», δρομολογήθηκε από χθες.

Το σημείο αναφοράς στις χθεσινή συζήτηση των εκπροσώπων των τριών πλευρών, ήταν το ασφυκτικό χρονικό περιθώριο που υπάρχει για την πραγμάτωση ενεργειών και δράσεων, που θα έχουν ως στόχο την αποφυγή κατάρρευσης της Μαρινόπουλος. Η κύρια συζήτηση στο Πρωτοδικείο, για την αίτηση της Μαρινόπουλος να υπαχθεί στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, θα γίνει στα μέσα Σεπτεμβρίου και έως τότε οι τρεις πλευρές πρέπει να εφαρμόσουν ένα πλάνο δράσης το οποίο θα εξασφαλίζει την λειτουργία της «Μαρινόπουλος», που συνεπάγεται μεταξύ άλλων και τον εφοδιασμό των καταστημάτων της.

Πρόκειται ουσιαστικά για την έναρξη προσπάθειας για την επίτευξη μιας ενδιάμεσης συμφωνίας ανάμεσα στις τρεις πλευρές, με χρονικό ορίζοντα τα μέσα Σεπτεμβρίου, ενώ παράλληλα θα «τρέχει» και ο οικονομικός, φορολογικός και νομικός έλεγχος του ομίλου Σκλαβενίτη προς την «Μαρινόπουλος». Από την πλευρά τους οι τράπεζες δείχνουν διάθεση συνεργασίας, ωστόσο το «κλειδί» για να προχωρήσει και να εφαρμοστεί αυτή η «ενδιάμεση» συμφωνία μέχρι, την εκδίκαση της υπόθεσης, είναι η πιστή και πλήρης εφαρμογή των προϋποθέσεων που έχει θέση ο όμιλος «Σκλαβενίτη».

Αυτές είναι:

-Η διαμόρφωση αποδεκτής συμφωνίας με τους υφιστάμενους μετόχους και τις τράπεζες

– Η διενέργεια οικονομικού, νομικού και φορολογικού ελέγχου (due diligence)

– Oι εγκρίσεις από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τυχόν εξ αυτών απορρέουσες ρυθμίσεις

– Η διατήρηση των υφιστάμενων λειτουργιών και του δικτύου καταστημάτων της Μαρινόπουλος

– Από λοιπές συνθήκες που είτε θα διαπιστωθούν, είτε θα διαμορφωθούν κατά τη χρονική διάρκεια της διαδικασίας εξυγίανσης.

Φημολογία για ενδιαφέρον της Tesco για την Μαρινόπουλος

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι φήμες που θέλουν ξένες εταιρίες ή funds, να ενδιαφέρονται για την Μαρινόπουλος. Η τελευταία που προστέθηκε στη λίστα είναι η βρετανική Tesco, που σύμφωνα πάντα με την ίδια φημολογία, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην υπόθεση της Μαρινόπουλος. 

sofokleousin.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here